Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Opnames Les Baronnes gestart
MOKHTARIA BADAOUI en NABIL BEN YADIR (c) Cinéart
België boven

Opnames Les Baronnes gestart 

In Brussel zijn de opnames van de film Les Baronnes gestart. Na het immens succes van Ben Yadir’s eerste langspeelfilm Les Barons was het hoogtijd om de vrouwen van Molenbeek, “Les Baronnes”, in de schijnwerpers te zetten. Samen met Stéphane Malandrin schreef hij het scenario. Ben Yadir regisseert de film samen met zijn moeder, Mokhtaria Badaoui, die met het originele idee op de proppen kwam. De cast bestaat onder meer uit Saadia Bentaieb, Jan Decleir en nieuwe vrouwelijke gezichten uit Brussel, die voor het eerst op het scherm te zien zullen zijn. Voor de dans en musical scènes kan het regisseursduo rekenen op de ruime ervaring en de artistieke blik van hedendaags choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Les Baronnes, geïnspireerd op echte verhalen, is een oprechte komedie waarbij de vrouwen die altijd op de achtergrond bleven, nu de touwtjes in eigen handen nemen. Wanneer de 65-jarige Fatima ontdekt dat haar man al tien jaar een dubbelleven leidt in Marokko, stort haar wereld in.
Woedend maar vastbesloten zich niet te laten doen door haar lot, kiest ze ervoor haar leven in handen te nemen, daar waar ze het vijftig jaar eerder had achtergelaten, toen ze Hamlet zou spelen. Samen met haar drie beste vriendinnen, Mériem, Romaissa en Inès, ook grootmoeders uit Molenbeek, zijn “Les Baronnes” er zich niet van bewust dat hun beslissing hun leven op zijn kop zal zetten, dat van de mensen om hen heen, van hun buurt en van het hele land.

LES BARONNES
LES BARONNES (c) Cinéart

Mokhtaria Badaoui, moeder van Nabil Ben Yadir, heeft hem de liefde voor cinema bijgebracht en doorheen zijn carrière als regisseur, was ze zijn vertrouwde klankbord. Nadat het stof van het succes van de film Les Barons neergedaald was, liet ze haar zoon verstaan dat de moeders en grootmoeders weinig aan bod waren gekomen in de film. Zo ontstond het idee en de inspiratie voor de film Les Baronnes want zonder de vrouwen zijn er geen “barons”.

Nabil Ben Yadir’s langspeeldebuut Les Barons was meteen een schot in de roos en bereikte het grote publiek. Daarna regisseerde hij de films La Marche, Dode hoek en Animals en was hij co-scenarist van de film Patser van het regisseursduo Adil Er Arbi en Bilall Fallah.

Ongeveer tien jaar hebben Badaoui en Ben Yadir gepraat, ideeën uitgewisseld en het project Les Baronnes laten rijpen. Voor regisseur Nabil Ben Yadir is de cirkel rond met deze nieuwe komedie en ervaart hij een enorme vrijheid om deze film samen met zijn moeder te regisseren.

Related posts