Subscribe Now
Trending News

Blog Post

EZRA
EZRA (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Bioscoop

EZRA 

Ezra is een ontroerend verhaal over tweede kansen en de moeilijkheden van het ouderschap van een kind met autisme. De film toont Max zijn reis van verzoening en zelfreflectie terwijl hij navigeert door de unieke uitdagingen van het begrijpen van zijn zoon, die door zijn autisme in zijn eigen wereld leeft. Thema’s als acceptatie, groei en liefde zijn nauw verweven in het verhaal, waarbij de film een subtiel beeld schetst van de moeilijkheden waar gezinnen mee te maken hebben als ze te maken hebben met autisme, terwijl het ook de schoonheid benadrukt van het omarmen van neurodiversiteit.

EZRA (C) The Movie Database (TMDB)


De rol van Max wordt vertolkt door Bobby Cannavale, die naar onze mening één van zijn sterkste prestaties uit zijn carrière neerzet. Zijn vertolking van een vader vol schuldgevoelens en verlangen is zowel herkenbaar als aangrijpend. Dit is vooral voelbaar in scènes waarin zijn personage worstelt om de kloof tussen zichzelf en Ezra te overbruggen. Hoe hij wanhopig probeert zijn zoon te begrijpen terwijl hij ook zijn eigen tekortkomingen onder ogen ziet.

William A. Fitzgerald, die de rol van Ezra speelt, doet niet onder. Hoewel je merkt dat het zijn eerste rol is, brengt hij de scènes waarin hij zijn vader vol verstomming laat staan alsof hij al jaren voor de camera staat. Verder heb je ook nog Rose Byrne als de ex-vrouw van Max. Zij weerspiegelt de tol die het verzorgen van een kind kan eisen en dat de volwassen keuzes die men hierbij moet nemen niet altijd de juiste zijn. Dat Robert De Niro nog lang niet aan zijn pensioen denkt is ondertussen ook duidelijk. Zijn rol in deze film is ok, maar voegt niet noodzakelijk een meerwaarde toe. Eenderwelke bejaard uitziende acteur had deze rol kunnen vertolken. Gelukkig draait de film niet enkel om hem.

Hoewel regisseur Tony Goldwyn nog geen al te grote filmtitels op zijn palmares heeft staan, weet hij wel van aanpakken. Hij regisseert deze film met een rustige, ingetogen aanpak, waarbij hij zich richt op de emotionele nuances van de personages in plaats van te kiezen voor melodrama. Zijn gevoelige regie is vooral duidelijk in de manier waarop hij Ezras autisme portretteert, niet als iets dat opgelost moet worden, maar als een integraal onderdeel van wie hij is.

EZRA (C) The Movie Database (TMDB)

Ezra is een ontroerende en bedachtzame film die op een subtiele wijze de complexiteit van familie, autisme en persoonlijke groei in beeld brengt. De sterke prestatie van Bobby Cannavale, in combinatie met William A Fitzgeralds vertolking van Ezra, zorgt voor een emotioneel geladen kijkervaring. Dit is een film die iedereen zal aanspreken die de fijne kneepjes van het ouderschap begrijpt, vooral in de context van het opvoeden van een kind met neurodiversiteit. Hoewel het niet zonder langzame momenten is, is de emotionele beloning de reis waard en laat het kijkers achter met een diep gevoel van empathie en reflectie.


Regie: Tony Goldwyn
Cast: Bobby Cannavale, Robert De Niro, Rose Byrne, William A. Fitzgerald
Genre: Komedie, Drama
Land : USA
Speelduur: 100 minuten

Related posts