Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Baz Luhrmann regisseert Jeanne d’Arc-film
BAZ LUHRMANN (c) IMDB Pro
Nieuws

Baz Luhrmann regisseert Jeanne d’Arc-film 

Baz Luhrmanns volgende film zal draaien rond het verhaal van Jeanne d’Arc. Volgens Deadline zal de titel Jehanne of Jehanne d’Arc worden, wat vanuit het Frans vertaald kan worden als Jeanne of Jeanne d’Arc. Op dit moment is er nog niet veel bekend over de film, maar Deadline beschrijft het als “een episch verhaal over Jeanne d’Arc”. Luhrmann is naar verluidt op zoek naar een jonge vrouw die het icoon kan vertolken.

Jeanne d’Arc, de beschermheilige van Frankrijk, is een legendarische historische figuur die beroemd werd als verdedigster van de Franse natie tijdens de Honderdjarige Oorlog in de jaren 1400. Jeanne beweerde dat ze onder goddelijke leiding van de aartsengel Michael handelde. In 1431 werd ze, nadat ze gevangen was genomen door de Engelsen, beschuldigd van ketterij en op 19-jarige leeftijd op de brandstapel gezet.

Het meest recente filmproject over Jeanne d’Arc kwam in 2019, met het Franse drama Jeanne d’Arc geregisseerd door Bruno Dumont met Lise Leplat Prudhomme in de titelrol.

Voor Luhrmann wordt dit de zoveelste film over een iconisch figuur uit de geschiedenis. Zijn laatste film, Elvis, ging over het leven en de carrière van Elvis Presley. De film was een groot succes en verdiende acht Academy Award-nominaties, waaronder nominaties voor Beste Film en Beste Acteur voor Austin Butler.

Related posts