Subscribe Now
Trending News

Blog Post

HOUNDS OF WAR
HOUNDS OF WAR (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

HOUNDS OF WAR 

Hoewel bijzonder populair in de jaren 80 en 90 is het genre van de actiefilm vandaag hopeloos gedateerd. De voornaamste reden is dat men er nooit in geslaagd is om de actiehelden van weleer zoals Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger of pakweg Chuck Norris te kunnen vervangen. Weinig onder hen konden acteren, maar door hun charisma werd dat mooi weggemoffeld, waardoor de filmkijker toch nog kon rekenen op behoorlijk entertainment. Een andere reden – en misschien wel de voornaamste – is dat er op wat CGI na, het genre nooit enige evolutie heeft gekend. Het gevolg is dan ook dat actiefilms nog nauwelijks in de bioscopen komen. Waren ze vroeger goed genoeg om de gevreesde 1 euro-bakken in de supermarkt mee op te vullen, worden ze tegenwoordig doelloos op de streamers gegooid in de hoop zo wat abonnees te kunnen behouden.

Hounds Of War is daar een typisch voorbeeld van. Het beste aan de film is sowieso de naam, maar daarmee is alles gezegd. Gedropt op Prime Video en met Frank Grillo (we hadden beter moeten weten!) en Robert Patrick (de T-1000 uit Terminator 2: Judgment Day) als enig uithangbord. De man achter de camera is ene Isaac Florentine. Al jaren in het vak, maar wel voor het maken van allerlei ninja-films waar geen mens van gehoord heeft, tenzij misschien degene die graag in die fameuze 1 euro-bakken grasduinen.

HOUNDS OF WAR (c) The Movie Database (TMDB)
HOUNDS OF WAR (c) The Movie Database (TMDB)

Het verhaal speelt zich af op Malta, wat voor Isaac Florentine meteen een startsein is om de drone boven te halen en ons tot vervelens toe te overvallen met toeristische, mooie maar vooral saaie beelden. Op de Zuid-Europese archipel is de Amerikaanse president te gast. Krakkemikkig in beeld gebracht, met een paar tiental lokale figuranten die met een Amerikaans vlaggetje staan te zwaaien. Binnen de vijf minuten wordt het Amerikaans staatshoofd met een kogel neergemaaid door Ryder (Frank Grillo), die in feite de man had moeten beschermen.

Hoe het allemaal zo ver is kunnen komen ontdekken we via een flashbackverhaal dat zo voorspelbaar is dat je eigenlijk na een kwartiertje het verhaal al hebt begrepen. Wat rest is een uur verveling waarin we Grillo ongegeneerd de macho zien uithangen. Enige karakteristiek in het domme personage, laat staan wat achtergrond, moet je niet zoeken. Dat geldt ook voor de rest van de cast, die niet meer voorstelt dan wat kanonnenvlees. Hoewel verre van overtuigend, is Robert Patrick de enige die nog moeite doet om wat behoorlijk te acteren, niet dat het helpt want ondertussen ben je al lang in slaap gedommeld. Kortom, Hounds Of War is momenteel zowat het slechtste wat je momenteel op Prime Video kan zien.


Genre: actie
Jaar: 2024
Regisseur: Isaac Florentine
Cast: Frank Grillo, Robert Patrick, Rhona Mitra
Land: USA
Speelduur: 95 minuten

Related posts