Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Ontdek de trailer van SMALL THINGS LIKE THESE
SMALL THINGS LIKE THESE (c) THE PR FACTORY/Kinepolis
Nieuws

Ontdek de trailer van SMALL THINGS LIKE THESE 

Zonet werd bekend gemaakt dat Emily Watson (Breaking the Waves, Punch-Drunk Love, Gosford Park), de vrouwelijke hoofdrol uit Small Things Like These, op Film Fest Gent zal gelauwerd worden met de Joseph Plateau Prijs voor haar rijke carrière.

Deze derde film van Tim Mielants (De Patrick, Wil), opent op woensdag 9 oktober de 51ste editie van Film Fest Gent en wordt voorgesteld in aanwezigheid van Emily Watson, Eileen Walsh en de jonge internationale belofte Zara Devlin.

Deze drie fantastische actrices zullen samen met regisseur Tim Mielants schitteren op de rode loper van de Belgische première van Small Things Like These. Het aangrijpende drama met Oscarwinnaar Cillian Murphy in de hoofdrol vertelt het verhaal van een kolenhandelaar in het Ierland van de jaren ‘80 die op een geheim van het plaatselijke klooster stoot. Op 20 november brengt Kinepolis Film Distribution de film uit in de Belgische bioscopen.

Emily Watson is gekend van haar rollen in Lars Von Triers Breaking The Waves, Hilary and Jackie, Angela’s Ashes, Red Dragon, het derde deel van Thomas Harris ‘Hannibal Lecter-serie; het futuristische Equilibrium; en in Paul Thomas Anderson’s Punch-Drunk Love, waarin ze tegenover Adam Sandler speelde. Later speelde ze ook mee in War Horse, Kingsman:The Golden Circle en werd ze genomineerd met een Primetime Emmy Award en een Golden Globe Award voor haar rol in de HBO – miniserie Tsjernobyl.

Small Things Like These
SMALL THINGS LIKE THESE (c) Film Fest Gent

De Iers-Belgische productie Small Things Like These, die in februari de Berlinale opende, kreeg lovende kritieken van de internationale pers en actrice Emily Watson won de Zilveren Beer voor Beste Bijrol. Ondertussen volgt in oktober ook een volle festivalagenda, met o.a. een selectie op het Filmfestival van Rome en een hele resem Amerikaanse festivals waaronder de Hamptons, Woodstock, Chicago etc.

Zonder het ooit bij naam te noemen, gaat dit indringende verhaal over het schandaal van de Ierse Magdalena Sisters die zich “ontfermden” over ongehuwde moeders. Het intieme drama is gebaseerd op het gelijknamige boek van Claire Keegan en volgt hoe het rustige bestaan van de kolenhandelaar Bill Furlong (Cillian Murphy) op een geheim stoot in het plaatselijke klooster, geleid door Sister Mary (Emily Watson). De ontdekking plaatst hem in een moeilijk parket en dwingt hem te luisteren naar het oorverdovende stilzwijgen van een stadje dat gebukt gaat onder de verstikkende invloed van de katholieke kerk.

Tim Mielants heeft ondertussen als regisseur al een behoorlijke reeks successen op zijn naam staan in binnen – en buitenland. Nog voor zijn langspeelfilms De Patrick (2019) en Wil (2023), regisseerde hij het derde seizoen van de Britse tv-serie Peaky Blinders (2016) en was hij verantwoordelijk voor de regie van succesreeksen als The Terror, Legion en The Responder.

Naast Tim Mielants was er ook een grote Belgische inbreng op verscheidene andere posten. De tactiele fotografie is van de hand van DoP Frank van den Eeden (Close, Holly), voor de montage rekende Mielants op Alain Dessauvage. Senjan Jansen zorgde voor de muziekcompositie.

Kinepolis Film Distribution brengt de film op 20 november uit in de Belgische bioscopen.

Related posts