Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Singles
SINGLES (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

Singles 

Seattle, in de Amerikaanse staat Washington, werd begin jaren ’90 bijzonder trendy. Wie kent niet de wer­velende muziekexplosie van megagroepen als Pearl Jam en Nirvana. Het was evident dat de filmwereld op deze rage zou inspelen. De Amerikaanse auteur, scena­rist, producer en regisseur Ca­meron Crowe was de aangewezen persoon om dit Seattle-project concreet gestalte te ge­ven. Hij verdiende op jonge leeftijd (16 jaar} trouwens al zijn sporen als rockjournalist voor het toonaangevende blad Rolling Stone, zijn boek High werd in de States een bestseller en zijn verfilmde sce­nario’s Fast Times at Ridgemont High en The Wild Life gaven de start aan de succesrijke carrières van o.a. Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Judge Reinhold, Forest Whitaker, Nicolas Cagè, Rick Moranis, Lea Thompson, om er maar enkele te noemen. Na Say Anything heeft Cro­we nu met zijn tweede lang­speelfilm Singles terecht een internationale kassakraker op zijn actief.

In Singles wordt tegen de achtergrond van Seattles popgebeuren het wel en wee geportretteerd van zes jongeren die aan het begin van hun professionele carrière staan, maar als alleen­wonenden en zoekend naar de ware levenspartner, heel wat problemen ervaren. Ze hebben allemaal gemeen dat ze in hetzelfde wooncomplex hok­ken en sterk sociaal bewust zijn.

Singles
SINGLES (c) The Movie Database (TMDB)

Steve (Campbell ‘Dying Young‘ Scott) baalt zo van al de spelletjes en complicaties die gepaard gaan met het ver­overen van het andere geslacht dat hij de liefde afzweert … tot hij Linda ontmoet. Linda (Ky­ra ‘Born on the Fourth of July‘ Sedgwick) is een milieu-activiste voor wie passie en vertrouwen onverenigbare ge­voelens blijken. Cliff (Matt ‘A Kiss Before Dying‘ Dillon) is ervan overtuigd dat een vaste relatie zijn carrière als rijzende popster negatief zal beïnvloe­den. Janet (Bridget ‘Single White Female‘ Fonda) is ech­ter tot alles bereid om in de gunst te komen van Cliff tot de plastische chirurg Jamison haar overtuigt dat ze operatief aan haar uiterlijk niets hoeft te wijzigen. Debbie (Sheila ‘Where. the Heart Is‘ Kelley) denkt dat een new look en een perverse videotape de sleutel vormen. tot het vinden van de ware prins. Tenslotte is er ook nog Bailey (Jim ‘The Acciden­tal Tourist‘ True) die ogenschijnlijk geen nood heeft aan het gezelschap van een levens­partner maar toch altijd paraat is om anderen raad te geven over bun liefdesperikelen.

Singles is een sprankelende komedie waarin Crowe de jongerengeneratie raak analyseert. Fijngevoelig, observerend en ironisch behandelt ­hij heel herkenbaar de relaties, de liefde, de partnerkeuze, de hoop, de angst, de passie van het zestal gekoppeld aan actuele problemen eigen aan onze samenleving. Crowe is vaak heel grappig en wordt nooit moraliserend. Singles is een sympathieke romantische en bijzonder eigentijdse komedie met uitstekende soundtrack die vooral jongeren zal beklijven.


Genre: komedie, drama, muziek, romance
Jaar: 1992
Regisseur: Cameron Crowe
Cast: Bridget Fonda, Campbell Scott, Kyra Sedgwick, Matt Dillon, Bill Pullman
Land: Verenigde Staten
Speelduur: 99 minuten

Related posts