Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Eerste beelden hartverwarmende Young Hearts
YOUNG HEARTS (c) Thomas Nolf/ Polar Bear
België boven

Eerste beelden hartverwarmende Young Hearts 

Young Hearts, het speelfilmdebuut van Anthony Schatteman, pakt uit met de eerste beelden. De Belgische release staat gepland op 18 december, maar internationaal maakt hij alvast furore en blijft het lijstje met selecties en prijzen aandikken.

De film Young Hearts beleefde dit jaar zijn wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn waar het de Crystal Bear Special Mention won, gevolgd door vertoningen in de Écrans Juniors-sectie van Cannes (waar de film ging lopen met de Grand Prix des Collégiens), Inside Out in Canada en het Seattle International Film Festival. Sindsdien is de film geselecteerd voor verschillende filmfestivals, waaronder die van Atlanta, Chicago, NewFest (New York), Frameline (San Francisco), Kristiansand (Noorwegen), Zlin (Tsjechië) en Giffoni (Italië).

Young Hearts is een hartverwarmende film voor alle generaties over de overweldigende kracht van de eerste verliefdheid. Elias (14) voelt zich aangetrokken tot zijn nieuwe buur Alexander (14). Het is de eerste keer dat hij verliefd is en hij weet niet goed hoe met deze gevoelens om te gaan. Elias gaat op zoek naar zijn identiteit en wordt geconfronteerd met zijn omgeving en de typische vragen in het leven van een tiener.


Anthony Schatteman regisseerde eerder onder andere de korte fictiefilms Dag vreemde man (2016) en L’Homme inconnu (2021). In de afgelopen jaren was hij mederegisseur van fictieseries zoals 2DEZIT (2022) en de Iers-Belgische coproductie Northern Lights (2023).

De hoofdrollen in Young Hearts worden vertolkt door nieuwkomers Lou Goossens en Marius De Saeger, met belangrijke bijrollen voor Geert Van Rampelberg, Emilie De Roo, Dirk Van Dijck en Wim Opbrouck.

Anthony Schatteman
ANTHONY SCHATTEMAN (c) Thomas Nolf/ Polar Bear

Related posts