Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Ontdek de trailer van BXL, het debuut Ish en Monir Aït Hamou
BXL (c) Film Fest Gent
België boven

Ontdek de trailer van BXL, het debuut Ish en Monir Aït Hamou 

Hier is eindelijk de langverwachte trailer van BXL, het debuut van Ish en Monir Aït Hamou met o.a. de Brusselse Fouad Hajji, die de afgelopen jaren al kleinere rollen vertolkte in onder meer Rebel (2022) en de tv-serie Animal Kingdom (2019) in de hoofdrol als Tarek. Verder speelt ook Yassir Drief mee als Fouad, de jonge broer van Tarek. Ze staan tegenover gevestigde waarden uit het Vlaamse filmlandschap als Geert van Rampelberg, Ruth Becquart en Lauren Versnick.

Geïnspireerd door hun eigen jeugd in de hoofdstad, volgen Ish en Monir Aït Hamou twee broers, de 26-jarige Tarek en de 12-jarige Fouad. Wanneer Tarek de kans krijgt te ontsnappen aan het decor van zijn jeugd en zijn droom waar te maken, neemt zijn leven en dat van zijn jongste broer een nieuwe wending. Op vrijdag 11 oktober gaat de film in wereldpremière op Film Fest Gent in aanwezigheid van cast en regisseurs.


Grote thema’s aansnijden via intieme verhalen, dat deden de broers Hamou al eerder. Ish Aït Hamou, die bekend werd als choreograaf en jurylid in tv-programma’s als So You Think You Can Dance, ontpopte zich de afgelopen jaren tot toonaangevend auteur. Van zijn debuut Hard Hart gingen meer dan 30.000 exemplaren over de toonbank, een hoogtepunt dat hij overtrof met zijn roman Het moois dat we delen met 100.000 verkochte exemplaren, over een jonge vrouw die na een ingrijpende gebeurtenis op zoek gaat naar een tweede kans in het leven. Zijn broer Monir Aït Hamou is al langer actief in de filmindustrie en kon voortbouwen op de ervaring die hij opdeed als acteur op de set van Les Barons (2009) en de tv-serie Lockdown (2021), en als scenarist en regisseur van tv-serie Champion (2018). Voor BXL schreven en regisseerden ze samen.

Ish en Monir Aït Hamou konden daarbij rekenen op monteur Nico Leunen, die zich internationaal op de kaart zette met films als Home (2014), Beautiful Boy (2018) en De Acht Bergen (2023), en DOP Maximiliaan Dierickx, bekend van Grond (2021) en Before We Die (2023). De muziek is van de hand van de Brusselse muzikant en componist Jean-Luc Fafchamps en opgenomen door Brussels Philharmonic.

Related posts