Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Christopher Nolan koos voor wetenschappers als figuranten in Oppenheimer
OPPENHEIMER (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Christopher Nolan koos voor wetenschappers als figuranten in Oppenheimer 

Oppenheimer is zonder twijfel een van de films van 2023 waar het publiek naar uitkijkt. De biopic met Cillian Murphy over atoombomuitvinder Robert Oppenheimer is dan wel de kleinste Christopher Nolan-film in jaren qua budget, maar het zou geen Christopher Nolan-film zijn zonder een paar opmerkelijke anekdotes over de obsessieve aandacht van de regisseur voor de details.

In een nieuw interview met Entertainment Weekly spraken Nolan en Murphy over de nauwgezette inspanning die de hele cast leverde om ervoor te zorgen dat elke scène accuraat was.

Nolan legde uit dat zelfs de figuranten van de film goed op de hoogte waren van het bronmateriaal – wat voor hen vrij gemakkelijk was, omdat hij echte wetenschappers als figuranten wilde.

“Het was echt leuk om naar te luisteren. Je bent wel eens op sets geweest waar veel figuranten rondlopen en gewoon aan de lunch denken. Deze mensen dachten na over de geopolitieke implicaties van kernwapens en wisten er veel van.”, aldus Nolan. Universal Pictures brengt Oppenheimer op in juli in de bioscoop uit.

Related posts