Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MAMMUTH
GERARD DEPARDIEU in MAMMUTH (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

MAMMUTH 


Iedereen kent in zijn kennissenkring, familie of buurt wel iemand die verknocht is aan zijn werk, alle dagen trouw op post is en nog liever doodvalt dan een dag ziekte op te nemen. Kortom, de loyale en doorgaans heel introverte ‘werkmens’ voor wie een betrekking synoniem is aan ‘hét leven’. De dag waarop deze loonslaven met pensioen ‘moeten’, vallen ze in het alom gevreesde zwart gat en vervelen ze zich te pletter. Dat overkomt ook Serge Pilardosse, een langharige doch simpele ‘rundskop’. Hij heeft gezwoegd tijdens het versnijden van varkenskarkassen in een vleesverwerkingsbedrijf, maar nu moet hij zijn lege dagen vullen met sullige boodschappen, vervloekte klusjes, het tellen van voorbijrijdende auto’s en prutserige puzzelstukjes.

Wanneer blijkt dat de papieren voor zijn pensionering niet in orde zijn, schiet hij (terug) in actie. Hij haalt zijn oude motor, een zeldzame Münch ‘Mammuth’, vanonder het stof en onderneemt een frustrerende tocht doorheen zijn verleden vol lafhartige patroons, gefrustreerde ex-collega’s, vergeten familieleden en zonderlinge vrienden. Zonder dat Serge het goed beseft, snort hij doelloze rondjes op de maatschappelijke administratieve mallemolen die is opgetrokken uit onbegrip, egoïsme en minachting.

Mammuth is een dramatische, Kafkaiaanse roadmovie van Gustave de Kervern en Benoît Delépine die eerder al sociaal markante en gortdroge pareltjes afleverden zoals Aaltra, Avida en Louise-Michel.

Mammuth is op het kolossale lijf geschreven van ‘mammoet’ Gérard Depardieu. Hij tilt moeiteloos deze surrealistische annex existentiële on the road-movie op tot een humaan niveau terwijl het regisseursduo zijn steentje bijdraagt aan de hand van bedreven beeldcomposities, leedvermakende humor en treffende observaties.




GENRE: drama, roadmovie
JAAR: 2010
REGISSEUR: Benoît Delépine, Gustave Kervern
CAST: Gérard Depardieu, Yolande Moreau, Isabelle Adjani, Miss Ming, Benoît Poelvoorde, Bouli Lanners   
LAND : Frankrijk

Related posts