Subscribe Now
Trending News

Blog Post

VAMPIRE’S KISS
NICOLAS CAGE in Vampire's Kiss (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

VAMPIRE’S KISS 


Het is moeilijk om Vampire’s Kiss als een goede film te omschrijven. Anderzijds is dit Nicolas Cage-vehikel zo hilarisch over the top dat zelfs de grootste azijnpisser overstag zal gaan bij het zien van deze heerlijke nonsense. Een voorwaarde is natuurlijk dat je een boontje moet hebben voor Cage want Vampire’s Kiss is op zijn zachtst uitgedrukt een zo goed als volledige onemanshow van de koning van de overacting, en dan nog wel één waar hij volledig in overdrive mag gaan.

Zoals de titel doet vermoeden zit er een vampier in het spel, maar het is wel het soort bloedzuiger dat je nog nooit eerder zag. Niet alleen omdat Nicolas Cage tot het uiterste ging en zelfs een echte kakkerlak opat, ook omdat hij het soort vampier is die zijn sofa ondersteboven draait zodat het lijkt alsof hij een dutje doet in een lijkkist, net zoals de echte nachtspoken dat doen.

Het overkomt de nogal sullige Peter Loew die iedere zeldzame kans op een avondje seks met beide handen aangrijpt. De avances van Rachel (Jennifer Beals) had hij maar beter aan zich laten voorbijgaan want na het lekkere gerollebol volgt de fameuze beet in de nek. Maar ja, wie denkt er nu ook maar één seconde dat er in New York vampiers te vinden zijn. De beet blijft niet zonder gevolge. Er zijn de te verwachten scènes met de crucifix of de spiegel, maar het meest bizarre is Peter’s grillig gedrag – en dus ideaal voor Cage om uit zijn dak te gaan- waarvan vooral zijn secretaresse Alva (Maria Conchita Alonso) het slachtoffer wordt.

Nicolas Cage heeft steeds beweerd dat Vampire’s Kiss zijn favoriete film is. De vertolkingen van Cage in deze komedie zijn tegenwoordig dan ook een onuitputtelijke inspiratiebron voor memes. Een succes werd het destijds wel niet. Dat voelde regisseur Joseph Minion maar al te goed. Hij kon nadien alleen nog maar aan de bak komen met wat televisiewerk.

Het lijkt wel of Cage in Vampire’s Kiss alle beschikbare registers open gooit en hiermee zijn – zoals hij het zelf graag noemt – zijn nouveau shamanism begon. Bloederig wordt het nooit, wel is Vampire’s Kiss een niet te stoppen achtbaan vol (best wel geslaagde) Cage-grappen. Deze horrorkomedie is dan ook het soort film die nooit kan mislopen als je met een paar vrienden kiest voor een avondje pure fun, ook al is het best wel jammer dat de rest van de cast pure bijzaak is. Zo krijgt Jennifer Beals in haar dwaze rol geen enkele kans om ook maar iets te tonen. Christian Bale was in ieder geval sterk onder de indruk van Cage’s vertolking die hij nadien gebruikte als inspiratie voor zijn rol als Patrick Bateman in American Psycho


GENRE: horrorkomedie
JAAR: 1988
REGISSEUR: Joseph Minion
CAST: Nicolas Cage, Maria Conchita Alonso, Jennifer Beals, Elizabeth Ashley, Kasi Lemmons
LAND : USA

Related posts