Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Jafar Panahi start nieuw filmproject met Nader Saeivar
JAFAR PANAHI (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Jafar Panahi start nieuw filmproject met Nader Saeivar 

Jafar Panahi werkt aan een nieuw filmproject dat The Witness zal heten en wordt geregiseerd door Nader Saeivar. Saeivar schreef ook 3 Faces, het door Panahi geregisseerde drama dat in 2018 in première ging in Cannes waar het de prijs voor het beste scenario won.

Panahi, die een van de meest prominente Iraanse auteurs is, werd onlangs vrijgelaten uit de Evin-gevangenis in Teheran nadat hij was opgesloten wegens “propaganda tegen het systeem”. Er wordt verwacht dat hij nauw zal samenwerken met Saeivar bij de opnames van The Witness en elke dag op de set zal zijn, zoals hij ook deed bij Saeivars vorige films No End en Namo.

In The Witness ziet een weduwe de moord op haar geadopteerde dochter. Wanneer de politie weigert de moord te onderzoeken vanwege de status van de verdachte die een belangrijke regeringsfiguur is, besluit ze alles wat ze weet openbaar te maken.

In zijn regisseursverklaring noemt Saeivar The Witness een weerspiegeling van de huidige staat van de Iraanse samenleving. “Het toont de autoritaire heerschappij van de regering en de onvermijdelijke gehoorzaamheid van de samenleving die zelfs ten koste gaat van de waardigheid. Gewone burgers raken verstrikt in het raderwerk van het heersende systeem en raken elke dag meer gedemoraliseerd. Dit verhaal laat zien dat tegenover een repressief regime waardigheid en menselijkheid onvermijdelijk worden uitgewist en de waarheid wordt vernietigd,” aldus Saeivar.

Bron: Variety

Related posts