Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KNOCK AT THE CABIN
KNOCK AT THE CABIN (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

KNOCK AT THE CABIN 


Over de films van M. Night Shyamalan valt altijd wel iets te zeggen. Niet omdat hij visueel een uitblinker is – want dat zou een understatement zijn – wel omdat hij verhalen vertelt die opvallen door twists die je vaak niet ziet aankomen. De meningen zijn verdeeld, zo was niet iedereen overtuigd van Old of bleek The Village niet meer dan een scheet in een fles te zijn. Ook over Knock At The Cabin raakte ook niet iedereen het eens. Niet dat dit moet, maar om de knuppel maar meteen in het hoenderhok te gooien: Knock At The Cabin is een film waar je na anderhalf uur echt niet weet wat je er nu moet mee aanvangen.

KNOCK AT THE CABIN
KNOCK AT THE CABIN (c) The Movie Database (TMDB)


De film is geïnspireerd op de in 2018 verschenen roman The Cabin at the End of the World van Paul G. Tremblay. Een romantitel die meteen een spoiler van jewelste weggeeft, niet dat dit in de film anders is. Je moet namelijk echt geen pilaarbijter zijn om snel door te hebben dat de vier mensen onder leiding van Dave Bautista gewoonweg de Vier ruiters van de Apocalyps zijn. En tja, eens die komen aankloppen – ook al is het bij een afgelegen landhuis in een bos – weet je dat de wereld op zijn laatste benen loopt.

Knock At The Cabin is een vrij minimalistische film die bij momenten zelfs wat aanvoelt als een toneelstuk. Dat komt omdat de setting zich afspeelt in een landhuis, terwijl je de ondergang van de wereld moet volgen via nieuwsflashes op de televisie. De vier ruiters komen langs bij een homokoppel dat een Aziatisch meisje heeft geadopteerd. De twee mannen denken dat ze het slachtoffer zijn van gay bashing waardoor de film in het eerste uur wat lijkt op Funny Games – evenwel zonder de genialiteit van Michael Haneke – maar er is meer aan de hand. Of dat probeert M. Night Shyamalan ons toch te doen geloven.

Als je een film volledig in de handen van Dave Bautista legt dan weet je wat te verwachten. De man lijkt ondanks zijn kolossaal lijf best wel een kerel waar je op café best wel een pint mee wil pakken, toch blijft hij een belabberde acteur die er alles aan probeert te doen om te tonen dat hij meer te bieden heeft dan alleen maar spieren, maar helaas lukt dit ook hier niet.

Knock At The Cabin is dan ook een vreemde hybride van een opeenstapeling van Bijbelse nonsense en perfect afgebakende woke-lijntjes. De vliegtuigen die uit de lucht vallen zijn best wel spectaculair, maar voor de rest is deze sciencefictionthriller niet meer dan een gezinsvriendelijke slasher met een einde waar je alleen nadien maar ontgoochelend de schouders van ophaalt.


GENRE: sciencefiction
JAAR: 2023
REGISSEUR: M. Night Shyamalan
CAST: Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird,Kristen Cui, Abby Quinn, Rupert Grint
LAND : USA

Related posts