Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Een zomer met Katherine Hepburn in Cinematek
KATHERINE HEPBURN in LONG DAY'S JOURNEY INTO NIGHT (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Een zomer met Katherine Hepburn in Cinematek 

De Brusselse Cinematek eert de komende maanden Katharine Hepburn, en dat met een overzicht van maar liefst 28 films!

In de Baron Hortastraat 9, in hartje Brussel, kun je unieke screenings zien van films zoals A Bill of Divorcement, Holiday, The Philadelphia Story, Little Women, Keeper of the Flame, The Sea of Grass, Guess Who’s Coming to Dinner en nog tal van andere klassiekers. Het volledige programma vind je op deze Cinematek-pagina.

Het American Film Institute koos haar tot de grootste legende van het witte doek, omdat geen enkele actrice meer Oscars heeft gewonnen dan zij en haar acteerstijl met die van niemand anders te vergelijken valt.

Als kind van een strijdvaardige suffragette en een progressieve arts ging Hepburn in 1928 in het theater aan de slag, om vier jaar later in haar eerste Hollywoodfilm te schitteren, haar debuut A Bill of Divorcement dat enthousiast werd onthaald. Zeker in de jaren 1930 incarneerde Hepburn de rebellerende vrouw tegen de mannelijke dominantie, zoals in Little Women en Stage Door.

Ze speelde vaak met Cary Grant zoals in Sylvia Scarlett, Holiday en Bringing Up Baby. Maar Spencer Tracy is toch de acteur met wie ze het vaakst het scherm deelde. Tijdens het draaien van Woman of the Year in 1941 werden ze verliefd. Ze bleven een koppel tot Tracy’s overlijden 26 jaar later. Ze huwden niet en bleven uit de spotlights, want tot zijn dood bleef Tracy met zijn vrouw Louise gehuwd.

Op artistiek vlak was regisseur George Cukor voor haar van groot belang. Hij stond achter de camera bij haar debuut A Bill of Divorcement en samen zouden ze nog klassiekers als The Philadelphia Story en Adam’s Rib draaien.

Related posts