Subscribe Now
Trending News

Blog Post

HUNT
HUNT (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

HUNT 


Tinker Tailor Soldier Spy, maar dan op zijn Zuid-Koreaans. Zo zou je het best Hunt kunnen samenvatten, een spionagethriller die je twee uur lang van de ene adembenemende scène naar de andere meesleurt. Actie zonder grenzen, en dat moet je letterlijk en figuurlijk zien, alleen is het verhaal zo ingewikkeld dat het voelt alsof je kijkt naar Tenet van Christopher Nolan kijkt en je de wervelende actie zonder al te veel nadenken over je heen laat komen. Je zit dan wel op het puntje van je stoel, alleen is het onmogelijk om uit te leggen waarover het verhaal nu precies gaat behalve het feit dat niemand te vertrouwen is.

Maker van Hunt is Lee Jung-jae, die in 2021 de malaise van de covid wat deed verzachten door Squid Game, wat voor velen de Netflix-serie par excellence was en waarin het geweld niet werd vermeden. Dat doet hij in zijn regiedebuut opnieuw, want tussen het vele gebabbel (het is en blijft een spionagefilm) is er ook plaats voor veel menselijk leed in de vorm van gruwelijke martelpraktijken of bruut actiegeweld dat ergens het midden houdt tussen John Woo en Michael Mann. Smullen dus!

Hunt bekijk je best zonder een pintje in de hand , want de film heeft zo veel twists dat je reeds na een kwartier al luidop zit af te vragen wie nu wie is en vooral aan welke kant van de lijn hij staat. Vragen waarop nooit kant-en-klare antwoorden volgen, en dat is best wel vermoeiend.

HUNT
HUNT (c) The Movie Database (TMDB)


Het verhaal situeert zich in 1983, ook al kon het zich even goed vandaag afspelen. De spanning tussen het communistische Noord-Korea en het Westers gezinde Zuid-Korea is te snijden. Bij de Zuid-Koreanen houden ze er rekening mee dat er een aanslag geraamd wordt op hun president in Bangkok zodat Noord-Korea opnieuw de baas kan worden over het gebied dat zich sinds 1945 had afgescheurd.

Verwacht je echter aan geen zwart-wit verhaal waarin je duidelijk de good guys van de bad guys kan onderscheiden, want in Zuid-Korea is iedereen een opportunist die de kant kiest die hem het beste uitkomt. Het zou uiteindelijk dan ook tot 1987 duren vooraleer Zuid-Korea een democratische natie werd.

Dit maar om te zeggen dat enige notie van de Koreaanse geschiedenis geen overbodige luxe is bij het bekijken van Hunt is. Op zich is dat best wel jammer, want Lee Jung-jae spiegelt zich visueel aan de grote Amerikaanse voorbeelden zoals Sydney Pollack, Sidney Lumet of Alan J. Pakula – Three Days of the Condor is nooit veraf – alleen gunt hij zijn publiek geen seconde adempauze, laat staan een glimlach.

Hunt zorgt we voor spetterende cinema, maar helaas is het een veel te vermoeiende rit waardoor heel wat filmfans dit cinefiele snoepgoed in de verpakking zullen laten zitten.


REGIE: Lee Jung-jae
CAST : Lee Jung-jae, Jung Woo-sung, Nam-gil Kim
JAAR:  2022
LAND : ZUID-KOREA
GENRE : Spionage

Related posts