Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CALAMITY, A CHILDHOOD OF MATHA JANE CANNERY
CALAMITY, A CHILDHOOD OF MARTHA JANE CANNERY (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

CALAMITY, A CHILDHOOD OF MATHA JANE CANNERY 


Calamity, a Childhood of Martha Jane Cannary of kortweg Calamity van Rémi Chayé vertelt op prachtig handgetekende 2D-geanimeerde wijze hoe de 12-jarige Martha Jane Cannary in Amerika anno 1863, met haar familie en vele anderen, naar het Westen van Amerika trekt op zoek naar een beter leven.

Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar leren besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. Wanneer ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd, wil ze koste wat het kost haar onschuld bewijzen en vlucht ze. Ze komt in allerlei spannende avonturen terecht. Zo groeit Martha langzaam maar zeker uit tot de eigenzinnige en legendarische heldin ‘Calamity’ Jane.

De film illustreert meteen waar girlpower is ontsproten. Calamity, a Childhood of Martha Jane Cannary was de openingsfilm van Cinekid 2020 waar het meteen de juryprijs won voor Beste Kinderfilm. Daarna volgden nog  nominaties en prijzen. Kleurrijk, vrolijk, rebels, revisionistisch, emancipatorisch, oogstrelend, jawel, Calamity heeft het allemaal.


REGIE: Rémi Chayé
CAST : Salomé Boulven, Alexandra Lamy, Alexis Tomassian, Jochen Hägele
JAAR:  2020
LAND : Frankrijk, Denemarken
GENRE : Animatie

Related posts