Subscribe Now
Trending News

Blog Post

L’AMOUR ET LES FÔRETS
L'AMOUR ET LES FORETS (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

L’AMOUR ET LES FÔRETS 


L’amour et les fôrets ging het afgelopen festival van Cannes in première en is al vanaf 7 juni bij ons in de zalen te vinden. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Éric Reinhardt (vertaald als De liefde en de wouden) is dit het verhaal van Blanche (Virginie Efira – Benedetta, Revoir Paris), een wat stille leerkracht Frans, die op een feestje de charismatische Grégoire Lamoureux (Melvil Poupaud – Grâce à Dieu, Jeanne du Barry) ontmoet en denkt de liefde van haar leven gevonden te hebben.

Blanche wordt al snel zwanger, een huwelijk volgt en dan wordt ze door Grégoire naar de andere kant van het land getransporteerd omdat hij een transfer bij de bank waar hij werkt gekregen heeft. Afgesneden van haar moeder en tweelingzus (eveneens gespeeld door Efira) wordt haar wereld alsmaar kleiner en komt ze onder de psychologische terreur van haar bezitterige echtgenoot terecht, tot ze het niet meer aankan…

Het is altijd een plezier om Virginie Efira aan het werk te zien maar het is wel jammer dat ze zo dikwijls in middelmatige tot slechte films opduikt. L’amour et les fôrets is spijtig genoeg ook geen hoogvlieger, we hebben het allemaal al zo dikwijls en zelfs beter gezien.

Efira doet haar best in beide rollen maar het kwam allemaal zo gekunsteld over. Net zoals de telefoongesprekken die gevoerd worden: de stemmen aan de andere kant van de lijn klonken meer als voice-overs dan een echte gesprekspartner.

Ook het muzikale intermezzo in de auto waarin Poupaud en Efira in een jaren ’60 deuntje lijken uit te barsten, kwam gewoon uit het niets en droeg niet echt iets bij aan het verhaal – behalve dan misschien een enorme in your face verwijzing naar de films van Jaques Demy (Les Parapluies de Cherbourg) om te bewijzen dat regisseur Valérie Donzelli haar klassiekers kent…

Het scenario van deze film werd geschreven door Donzelli en Audrey Diwan (regisseur en scenarist van L’événement) en vooral die laatste deed het beste hopen maar het mocht dus niet zijn.

L’amour et les fôrets is een nogal banale verfilming geworden met Virginie Efira die haar best doet maar met daarnaast een niet echt overtuigende Melvil Poupaud als het booswicht dat zijn vrouw onder de duim wil houden. We kunnen spreken over gemiste kansen.


GENRE: drama
JAAR: 2023
REGISSEUR: Valérie Donzelli
CAST: Virginie Efira, Melvil Poupaud, Dominique Reymond, Romane Bohringer, Virginie Ledoyen
LAND : FRANKRIJK

Related posts