Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Park Chan-wook werkt mee aan Netflix-film
CHAN-WOOK PARK (c) IMDB Pro
Nieuws

Park Chan-wook werkt mee aan Netflix-film 

De Zuid-Koreaanse filmmaker Park Chan-wook heeft zijn eerste project opgezet met Netflix. De regisseur van Old Boy en Decision to Leave zal meeschrijven aan War and Revolt, die zich afspeelt tijdens de Joseon-dynastie in Korea.

De film wordt geregisseerd door Kim Sang-man, bekend van zijn goed ontvangen actiethriller Midnight FM uit 2010. Kim is ook een ervaren art director, die productiewerk heeft gedaan voor Park’s baanbrekende actiedrama Joint Security Area en I’m a Cyborg, But That’s OK.

De Koreaanse acteur Gang Dong-won (Broker, Peninsula) speelt mee als de raadselachtige Cheon-young, een personage wiens opmerkelijke krijgskunst zijn nederige afkomst als slaaf weerlegt. Tegenover Gang speelt Park Jeong-min (Deliver Us from Evil, Bleak Night) de rol van Jong-ryeo, de voormalige meester van Cheon-young en telg uit de invloedrijkste militaire familie van Joseon.

Het is de eerste keer dat Gang en Park samen op het scherm te zien zijn. War and Revolt wordt geproduceerd door Moho Film – het Koreaanse label achter Parks Decision to Leave en The Handmaiden en Bong Joon-ho’s Snowpiercer. Parks volgende project als regisseur is de HBO-miniserie The Sympathizer met Robert Downey Jr.

Related posts