Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE KEUZE VAN JULIAN DE BACKER
JULIAN DE BACKER (c) Julian De Backer
De keuze van

DE KEUZE VAN JULIAN DE BACKER 


Julian De Backer (1984) houdt van film, muziek, en fysieke media. Hij probeert van zijn pen te leven en plant ooit een DeLorean te kopen. Tijd om aan deze journalist, cartoonist, verzamelaar van laserdiscs en wat weten we nog allemaal te vragen om zijn vijf filmparels op te sommen.

MEET JOE BLACK
Martin Brest (Beverly Hills Cop, Midnight Run) heeft al twintig jaar geen film gemaakt. Het floppen van Gigli maakte duidelijk meerdere slachtoffers. Zijn Meet Joe Black is erg polariserend: sommigen vinden de speeltijd van drie uur onuitstaanbaar irritant, anderen genieten van het trage tempo en de grandioze acteerprestaties. Anthony Hopkins die doet alsof de keuze van taart hem interesseert, of die met een kleine traan in de ogen voor de geest haalt hoe mooi zijn vrouw eruitzag op de dag dat ze elkaar leerden kennen. Grootse cinema, verdorie. Ook heel herkenbaar: een midnight craving van pindakaas, rechtstreeks uit de pot. Special mention ook voor het grandioze Jamaicaanse accent van Brad Pitt. Meet Joe Black, wat een film. Death and taxes.


RICHIE RICH
Het beste bewijs dat ook een kinderfilm een goed script nodig heeft. Alles staat en valt met het scenario. Richie Rich is véél slimmer en grappiger dan je zou vermoeden. ‘We have glasses to help us see better, and hearing aids to help us hear better. Why shouldn’t we have something to help us smell better? – ‘We do, dear. It’s called Chanel.’ Ik wacht al jaren op een Blu-ray-uitgave. Get to work, Warner Bros!


AS GOOD AS IT GETS
Een film die twee Oscars voor de cast kreeg, kan je moeilijk ondergewaardeerd noemen. En toch praten nét iets te weinig mensen over As Good As It Gets. Heerlijke cameo’s, bijtend scherpe quotes, piekfijne muziek en een Jack Nicholson in geweldige doen. Probeer na de film vooral de neiging te onderdrukken om zelf geen Brussels griffonnetje te kopen.UNA GIORNATA PARTICOLARE
Een (on)gewone dag uit het leven van twee schijnbaar gewone mensen. Sophia Loren en Marcello Mastroianni zijn fenomenaal. Akkoord, dat klinkt als een evidentie, maar het mag nog eens onderstreept worden. Een diepmenselijke prachtfilm.CUTTHROAT ISLAND
Een enorme financiële flop die het einde betekende van filmstudio Carolco Pictures, maar laat dat u niet afschrikken: Cutthroat Island is dolle pret. Echte ontploffingen! Echte achtervolgingen! (Net) Echte piraten! Frank Langella is het type acteur dat automatisch elke film 30% beter maakt door gewoon op te dagen. Pirates of the Caribbean is gelikter, Hook is emotioneler, The Goonies is grappiger, maar Cutthroat Island is essentieel kijkvoer voor elke piratenfilmfan.

Related posts