Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FAITHFULLY YOURS
FAITHFULLY YOURS (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

FAITHFULLY YOURS 


Isabel en Bodil zijn twee hechte Nederlandse boezemvriendinnen. Hun respectieve echtgenoten zijn eveneens dikke buddy’s voor wie het ook professioneel allemaal op wieltjes loopt. Regelmatig trekken de hippe meisjes er zonder hun halve trouwboeken, voor een zogenaamd cultuur-weekendje, samen naar Oostende.

Snel kom je te weten dat deze fancy uitstapjes niet alleen zijn opgezet als verademing van de madammen hun dagelijkse sleur of bedoeld zijn als een culturele opschaling, maar dat ze eerder als een ingenieus uitgedokterde cover-up fungeren voor hun sexy (overspelige)-avontuurtjes. Ze zijn als het ware elkaars alibi om een scheve schaats te rijden. Hun zorgvuldig uitgebouwd dubbelleven dreigt echter ten onder te gaan als Isabel vermist raakt en hun echtgenoten beslissen om hen te komen opzoeken.

Bij het begin van deze Nederlandse thriller met een flinke Belgische toets, heb je het gevoel dat je goed zit. Wervelende fotografie, een hoog tempo, vlotte dialogen en een stijlvol productiedesign. De spanning hangt in de lucht en je weet dat er ‘iets’ volgt dat je zal verrassen. En inderdaad, tot het moment dat Bodil onverwacht wordt vermist en een hond met bloed druipende poten het weekendhuis ontvlucht, is Faithfully Yours een schot in de roos.

BRACHA VAN DOESBURGH
BRACHA VAN DOESBURGH in FAITHFULLY YOURS (c) The Movie Database (TMDB)

Het lijkt er sterk op dat de film spanning verder vlotjes zal relateren aan een clever scenario. Doch na de dramatische gebeurtenis, stapelen de fouten en geforceerde slash onduidelijke plot twists zich jammerlijk genoeg op. De gemengd Nederlands-Belgische cast is er een diekan tellen: Bracha van Doesburgh (Vet Hard, Moordwijven, Adem in adem uit), Elise Schaap (Undercover, Stromboli), Nasrdin Dchar (Rabat), Gijs Naber (The Story of my Wife) en Vlaamse klasbakken Matteo Simone en Sofie Decleir.

Hoe dit acteursensemble ook zijn best doet om de film te redden, kan het de te weinig uitgewerkte personages afdoende geloofwaardigheid meegeven dat noodzakelijk is om het publiek anderhalf uur intens te (blijven) boeien. Daarenboven is de ontknoping een joekel van een anticlimax. Wat een vernuftige erotische- en spannende thriller had kunnen zijn, mondt uit in een tegenvallende en heel voorspelbare B-prent, lees weekendtelevisiefilm. Beslist een gemiste kans want potentieel heeft deze productie heel wat in zijn marge.

FAITHFULLY YOURS
FAITHFULLY YOURS (c) The Movie Database (TMDB)

Regisseur André van Duren en scenarist Paul Jan Nelissen zijn echter niet aan hun proefstuk toe. Samen maakten ze eerder De Bende Van Oss (met onder meer Matthias Schoenaerts) die maar liefst zeven Gouden Kalveren-nominaties in de wacht sleepte. En de vorige film van André van Duren: De Helleveeg, won in 2016 twee Gouden Kalveren.

Niettegenstaande Faithfully Yours in Nederland de status van Gouden Film, een onderscheiding voor films die meer dan 100.000 bezoekers naar de cinema weten te lokken verwierf, zijn de professionele recensies niet zo bijster positief en zou het wel eens kunnen dat de tweede samenwerking tussen André van Duren en Paul Jan Nelissen, hun laatste is? Zo ver dan wellicht hun persoonlijke en mutuele Faithfully Yours.

De film kan je streamen via Netflix.


GENRE: thriller
JAAR: 2023
REGISSEUR: André van Duren
CAST: Bracha van Doesburgh, Elise Schaap, Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Matteo Simone, Sofie Decleir
LAND: Nederland

Related posts