Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Indiana Jones and the Dial of Destiny heeft het moeilijk aan de kassa
Indiana Jones and the Dial of Destiny (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Indiana Jones and the Dial of Destiny heeft het moeilijk aan de kassa 

De vijfde Indiana Jones-film heeft op de openingsdag 24 miljoen dollar opgebracht. De Disney-film ligt daarmee serieus onder de verwachte prognoses, maar zal meer dan genoeg zijn om de eerste plaats van de box office te halen. Plus komt daarbij nog het feit dat er traditioneel tijdens de Fourth of July-festiviteiten veel volk naar de bioscoop trekt. Maar als één van de 20 duurste blockbusters ooit staat de film toch nog een zware tocht te wachten om winstgevend te zijn.

De meningen zijn op zijn zachtst uitgedrukt gemengd te noemen wat voor een middelmatige buzz zorgt. In Variety schreef Owen Gleiberman: “Dit James Mangolds actie-epos is gemaakt in de stijl van Steven Spielberg, maar de opwinding is verdwenen”. Fast Forward op zijn beurt omschreef de film dan weer als een “een mooi afscheid aan Harrison Ford als de onvergetelijke archeoloog met een cast om u tegen te zeggen.”

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull opende met 100 miljoen dollar tijdens de Memorial Day-vakantie in 2008 en bracht wereldwijd 790 miljoen dollar op. Volgens insiders zal het moeilijk worden voor Dial of Destiny om de opbrengst van zijn voorganger te evenaren. Kortom, het probleem van Disney wordt met de dag groter.

Bron: Variety

Related posts