Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CAIRO TIME
CAIRO TIME (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

CAIRO TIME 

Juliette komt aan de bak als redactrice van een glossy vrouwenmagazine. Omwille van haar stresserende werksituatie en de afmattende deadlines, spreekt ze met haar echtgenoot Mark af in Caïro, waar hij werkt. Het is de bedoeling om samen eens een weekje helemaal te ontspannen. Tot haar ontsteltenis hoort ze bij haar aankomst dat Mark voor onbepaalde duur is opgehouden vanwege de chaotische politieke situatie in de Gazastrook waar hij voor de UNO de militaire manoeuvres organiseert.

Omdat het als (hoogblonde) Westerse mondaine vrouw niet vanzelfsprekend is om alleen in de straten van Caïro te flaneren, vraagt Mark zijn Egyptische vriend Tareq, om haar in afwachting van zijn komst, alvast kennis te laten maken met de vele kleuren en geuren van de drukke metropool. Aanvankelijk reageren ze heel bescheiden, maar naar gelang ze vaker in elkaars gezelschap vertoeven, groeit er een wederzijds respect, ondanks hun totaal verschillende background en levensmentaliteit. Wanneer ze een idyllisch bezoekje brengen aan de piramides, ontluikt er ware liefde tussen de antipoden. Ook in Egypte gelooft men blijkbaar in het Franse adagium: les extrêmes se touchent.

CAIRO TIME
CAIRO TIME (c) The Movie Database (TMDB)


Cairo Time is een minimalistisch, sober en oprecht romantisch drama van de Canadees-Syrische regisseur Ruba Nadda. Net als in haar vorige film Sabah (2005), buigt ze zich in Cairo Time opnieuw over de fascinerende wisselwerking tussen twee personen van vlees en bloed, maar met cultureel en religieus andere opvattingen.

Patricia Clarkson en Alexander Siddig zijn perfect gecast, de sfeer is warm en gezellig, de karakteruitdieping en Nadda’s mise-en-scène zijn subtiel. Cairo Time won destijds de prijs voor beste Canadese speelfilm op het Toronto International Filmfestival.


GENRE: romantisch drama
JAAR: 2009
REGISSEUR: Ruba Nadda
CAST: Patricia Clarkson, Alexander Siddig, Elena Anaya, Tom McCamus, Amina Annabi
LAND: Canada

Related posts