Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BALADA TRISTE DE TROMPETA
BALADA TRISTE DE TROMPETA (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BALADA TRISTE DE TROMPETA 

De Spaanse regisseur Álex de la Iglesia is niet de eerste de beste. Je kunt hem zonder blozen een bloedzuivere controversiële weirdo noemen. In 1993 trakteerde hij de goegemeente op Acción Mutante, een ronduit geschifte ‘komedie’ over moord, verraad, mishandeling en liters bloed. Later volgden nog de unieke parels El Día De La Bestia en het bizarre Perdita Durango. Deze twee films leverden hem alvast de status van cultregisseur op.


Wie denkt dat hij in Balada Triste De Trompeta, tot rust was gekomen, slaat de bal grondig mis. Integendeel trekt hij in deze donkere komische parodie op de Spaanse burgeroorlog en de jaren waarin de rechtse dictatuur van Franco het land cultureel, politiek, democratisch en moreel vermorzelde, ferm van leer.

BALADA TRISTE DE TROMPETA
BALADA TRISTE DE TROMPETA (c) The Movie Database (TMDB)

Alles draait rond Sergio en Javier, twee clowns die de toeschouwers proberen op te vrolijken in een circus. Sergio, de vrolijke clown, is een wrede man die zijn collega’s terroriseert en zijn vriendin, de trapeze artieste Natalia, mishandelt. Wanneer de makkelijk te verleiden Javier, de verdrietige clown, verliefd wordt op Natalia, raken de twee clowns verstrikt in een voortdurend gevecht. Natalia kan echter niet kiezen of ze bij de spannende maar gewelddadige Javier wil zijn, of bij de lieve Sergio die haar niet aan het lachen kan maken.

Na de imposante openingsscène op de beklijvende muziek van Roque Baños, volgt een overweldigende excentrieke beeldencycloon, uitmuntende visuele hoogstandjes, schokkende geweldscenes en grotesk en kitscherige acteerprestaties. Een apart, doch niet te missen grand guignol-oorlogsspektakel van horror maestro La Iglesia dat op de Mostra (terecht) aan de haal ging met de Zilveren Leeuw.


GENRE: zwarte komedie
JAAR: 2010
REGISSEUR: Álex de la Iglesia
CAST: Carlos Areces, Antonio de la Torre, Carolina Bang
LAND: Spanje

Related posts