Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SQUATTERS
GABRIELLA WILDE in SQUATTERS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

SQUATTERS 

Een squatter is wat wij een kraker noemen, maar in deze film van Martin Weisz (die vooral bekend is als videoclipmaker van o.a. Rammstein) heeft er wel zeer speciale krakers van gemaakt. Ze betrekken niet alleen een woning die niet van hun is, ook eigenen zij zich al het peperdure materiaal toe dat daarin aanwezig is.

Jonas (Thomas Dekker) en Kelly (Gabriella Wilde) zijn zo’n twee rakkers. Het lijkt wel een beetje van de pot gerukt, maar Jonas verneemt tijdens het afluisteren van een gesprek tussen de huishoudster en de eigenares de toegangscode van een poepsjieke villa. De rijke Silvermans gaan voor een tijdje op vakantie en dus kunnen de twee zwervers er mooi hun intrek gaan nemen. Kelly is akkoord met Jonas voorstel en in een mum van tijd ruilt zij haar versleten jeans in voor weelderige jurken.

Jonas wil meer dan met andermans spullen te lopen paraderen. Tot groot ongenoegen van zijn liefje steelt hij de waardevolle dingen om ze tegen een habbekrats aan onderwereldfiguur Ronald (Andrew Howard) te verkopen. Geheel onverwacht keert de familie terug. En jawel, Kelly wordt verliefd op het rijkeluiszoontje die natuurlijk niet weet dat zijn nieuwe vlam de ordinaire dievegge is die zijn ouderlijk huis heeft geplunderd!

Het is overduidelijk dat Martin Weisz niet kan kiezen tussen een zeemzoete liefdesfilm en excessief Tarantino-geweld. Het is uiteindelijk dat schizofreen karakter dat de film nekt. De harde scènes zijn weliswaar ontzettend voorspelbaar, maar werken wel. Het geflirt tussen Kelly en Michael Silverman (Luke Grimes) heeft zo’n hoog bakvisgehalte dat de doorsnee kijker er wellicht niet goed van wordt. Al bij al jammer, want de acteerprestaties vallen best mee, ofschoon we tot op heden nog altijd niet begrijpen hoe een vakman als Richard Dreyfuss in deze productie is beland! Dat konden de Amerikanen blijkbaar ook niet, want Squatters verscheen er (net als hier) regelrecht op de dvd-markt.


GENRE:  drama
JAAR: 2014
REGISSEUR: Martin Weisz
CAST: Gabriella Wilde, Thomas Dekker, Richard Dreyfuss, Luke Grimes
LAND : USA

Related posts