Subscribe Now
Trending News

Blog Post

RUMBA LA VIE
RUMBA LA VIE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

RUMBA LA VIE 

Franck Dubosc is een cabaretier, auteur, regisseur en vooral een in Frankrijk populair acteur die voornamelijk in lichtere komedies te zien is. In 2018 verraste hij vriend en vijand met Tout Le Monde Debout, zijn debuut als filmregisseur waarin hij tragikomisch reflecteert over minder-validiteit. Als regisseur pakt Dubosc nu uit met Rumba La Vie, een leuke komedie over een man die een zoektocht aanvangt in een poging positieve kentering in zijn eenzaam bestaan te brengen.

Tony, een ietwat teruggetrokken vijftigjarige schoolbuschauffeur, woont alleen nadat hij zijn vrouw en kind twintig jaar eerder in de steek liet. Wakker geschud door een hartaanval, vindt hij toch de nodige moed om zijn verleden onder ogen te zien. Incognito schrijft hij zich in voor danslessen bij zijn dochter die hij nooit heeft gekend. Hij hoopt haar hart te kunnen winnen om opnieuw zin te kunnen geven aan zijn leven.

Hoewel triviaal en voorspelbaar, is dit toch een lichte komedie die bekoort. Rumba La Vie is verre van perfect, maar de acteurs spelen de pannen van het dak en de regie is niet onaardig. Dubosc verrast zowel als acteur, scenarist en regisseur door zijn oprechte stijl en de ontroerende benadering van een complexe vader-dochter-relatie.

GENRE: komedie
JAAR: 2021
REGISSEUR: Franck Dubosc
CAST: Franck Dubosc, Louna Espinosa, Jean-Pierre Darroussin, Marie-Philomène Nga
LAND: Frankrijk

Related posts