Subscribe Now
Trending News

Blog Post

RED ROCKET
RED ROCKET(c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

RED ROCKET 

De New Yorkse regisseur Sean Baker scoorde met Tangerine en The Florida Project, twee parels over outsiders die proberen te overleven in de kantlijn van de American dream. Een duo arthits, samen goed voor zo’n kleine honderd awards.

Met Red Rocket voegt de indiekoning opnieuw een scherp, komisch, integer en kleurrijk outsiderportret toe aan zijn exuberante cv. Gevallen engel van dienst is deze keer de gladde egotistische ex-pornoacteur Mikey Saber (overweldigend geacteerd door Simon Rex) die Hollywood moet ontvluchten en terugkeert naar zijn geboortedorp in Texas waar niemand hem lijkt terug te willen. Wanneer hij in de plaatselijke donutkeet de piepjonge serveerster Strawberry, een Lolita pur sang, ontmoet, slaan bij Mikey alle stoppen door.

RED ROCKET
RED ROCKET (c) The Movie Database (TMDB)

Hoewel Red Rocket terecht lofbetuigingen oogstte op filmfestivals als Cannes, Deauville en Chicago en bij de critici in goede aarde viel en daarenboven ook nog tal wat prijzen binnenrijfde, was geen enkele Belgische distributeur in deze heerlijke karakterstudie over mensen van vlees en bloed die uit het verderfputje van de States proberen te kruipen, geïnteresseerd en moet je als filmliefhebber dus noodgedwongen dit energiek donker-komisch pareltje streamen.

GENRE: drama, komedie
JAAR: 2021
REGISSEUR: Sean Baker
CAST: Simon Rex, Bree Elrod, Brenda Deiss, Sophie, Marlon Lambert, Judy Hill
LAND: USA



Related posts