Subscribe Now
Trending News

Blog Post

The Marvels dreigt zware flop te worden
THE MARVELS (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

The Marvels dreigt zware flop te worden 

Het rammelt bij Marvel. Toen Captain Marvel in maart 2019 in de bioscoop kwam, behaalde het met 153 miljoen dollar het zevende hoogste binnenlandse openingsweekend in het Marvel Cinematic Universe – een kolossaal bedrag dat alleen door Barbie uit 2023 werd overtroffen.

Het vervolg The Marvels zal volgens insiders waarschijnlijk niet eens een derde van het debuut van zijn voorganger halen. De superheldenfilm landde op de op één na laagste openingsdag ooit van alle 32 films in het Marvel Cinematic Universe, met 21,5 miljoen dollar op 4.030 locaties. Dat is inclusief 6,6 miljoen dollar in voorvertoningen. Het overtrof net The Incredible Hulk uit 2008, dat met 21,46 miljoen dollar het record voor de laagste binnenlandse openingsdag van het MCU in handen heeft.

Als The Marvels niet beter doet, zal het slechtste debuut in de franchise worden. Dat zijn zorgwekkende cijfers voor Marvel Studios die de afgelopen jaren te maken hadden met een neerwaartse trend in bioscoopopbrengsten. Het falen van The Marvels zou een bijzonder harde klap zijn, aangezien Marvel nog steeds twee grote openingen scoorde met Ant-Man and the Wasp: Quantumania (106 miljoen dollar) en Guardians of the Galaxy Vol. 3 (118 miljoen dollar) eerder dit jaar. En dan is er ook nog het fikse productieprijskaartje van 220 miljoen dollar dat aan The Marvels hangt.

De recensies voor de film waren nogal lauw, vooral in vergelijking met zijn voorganger uit 2019. En het publiek is ook niet echt enthousiast, zoals blijkt uit de resultaten van het onderzoeksbureau Cinema Score.

Nia DaCosta (Candyman) regisseerde The Marvels. Het actie-avontuur richt de schijnwerpers op een team van heldinnen, met Brie Larson als Captain Marvel, Teyonah Parris als Monica Rambeau en Iman Vellani als Ms. Marvel die de overstap maken na hun debuut in afzonderlijke Marvel-projecten in de afgelopen jaren.

Bron : Variety

Related posts