Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SHARON STONE HEKELT (OPNIEUW) GENDERONGELIJKHEID IN HOLLYWOOD
SHARON STONE in SLIVER (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

SHARON STONE HEKELT (OPNIEUW) GENDERONGELIJKHEID IN HOLLYWOOD 

Barbie, mag dan wel de eerste miljardenfilm zijn die uitsluitend door een vrouw is geregisseerd, toch is Sharon Stone er niet van overtuigd dat de gendergelijkheid de afgelopen decennia enorm is verbeterd.

In een exclusieve toespraak in Deadline’s Red Sea Studio in Jeddah, Saoedi-Arabië, zei de actrice dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds een groot probleem is in Hollywood en dat ze er vorig jaar opnieuw de gevolgen van ondervond toen ze een hoofdrol kreeg aangeboden in een grote studiofilm.

“Dertig jaar geleden, toen ik Basic Instinct deed, verdiende Michael Douglas 14 miljoen dollar en ik 500.000 dollar. Vorig jaar werd er een film van 100 miljoen dollar gemaakt door een studio en de acteur, die nieuw was, zou iets van 8 miljoen of 9 miljoen dollar krijgen – iemand die we niet echt kennen – en de studio bood me weer 500.000 dollar om de vrouwelijke hoofdrol te spelen. En ik dacht, dertig jaar later gebeurt dit nog steeds! Dus ik denk niet dat het veel veranderd is. Dus ik sloeg het aanbod af en het hoofd van de studio zei: ‘Nou, veel succes Sharon.” Toen ik Basic Instinct deed, wilde ik een film regisseren en ik werd door de studio uitgelachen.” Sharon Stone is deze week één van de gasten op het Red Sea Film Festival in Saoedi-Arabië.

Related posts