Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KILLERS OF THE FLOWER MOON GROTE WINNAAR BIJ NATIONAL BOARD OF REVIEW
ROBERT DE NIRO en LEONARDO DICAPRIO in KILLERS OF THE FLOWER MOON (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

KILLERS OF THE FLOWER MOON GROTE WINNAAR BIJ NATIONAL BOARD OF REVIEW 

Martin Scorsese’s epos Killers of the Flower Moon is uitgeroepen tot Beste Film door de National Board of Review, en dat een paar dagen nadat hij ook de New York Film Critics Circle won.

Scorsese werd ook uitgeroepen tot beste regisseur door de NBR, terwijl Lily Gladstone uitgeroepen werd tot beste actrice. Zij schittert in de film als Mollie Burkhart, een Osage- vrouw die getrouwd was met de blanke kolonist Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) in het waargebeurde verhaal over het terreurbewind in het Oklahoma van de jaren 1920. Robert De Niro speelt ook de hoofdrol in het script van Scorsese en Eric Roth, dat gebaseerd is op de bestseller van David Grann.

Vorig jaar verkoos de NBR Top Gun: Maverick tot beste film waarmee de film uiteindelijk genomineerd werd voor zes Oscars. Onder de andere National Board of Review -winnaars vonden we The Holdovers van Alexander Payne in drie categorieën waaronder Paul Giamatti als Beste Acteur en DaVine Joy Randolph als Beste Bijrol. David Hemingson won ook voor zijn Originele Scenario.

De prijs voor het aangepaste scenario ging naar Tony McNamara voor Poor Things, de film van Yorgos Lanthimos met Emma Stone in de hoofdrol, die dit jaar de Gouden Leeuw won in Venetië. 

Related posts