Subscribe Now
Trending News

Blog Post

WIL OVERSCHRIJDT DE KAAP VAN DE 200.000 BEZOEKERS
WIL © Charlie De Keersmaecker
België boven

WIL OVERSCHRIJDT DE KAAP VAN DE 200.000 BEZOEKERS 

In Kinepolis Antwerpen werd de 200.000ste bezoeker van WIL in de bloemetjes gezet. Nog steeds weten heel wat Vlamingen de weg te vinden naar Tim Mielants’ verfilming van WIL, de gelijknamige bestseller van de hand van Jeroen Olyslaegers. Zo gingen er inmiddels méér dan 200.000 kaartjes over de toonbank, waarmee WIL het Vlaamse filmnajaar domineert. De glansprestaties van Stef Aerts, Matteo Simoni en Annelore Crollet blijven overtuigen en mobiliseren filmkijkend Vlaanderen om dit spannende oorlogsdrama op groot scherm te gaan ontdekken.

Ook het boek blijft het heel goed doen: sinds de release werden maar liefst 12.500 exemplaren van de filmeditie verkocht. In totaal ging het boek zo al 90.000 keer over de toonbank sinds het verhaal uitkwam in 2016.

WIL vertelt het verhaal van drie jonge mensen die trachten te overleven in een bezette stad, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Naast Aerts, Simoni en Crollet, doet er ook een topcast mee in Wil met o.a. Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Els Dottermans, Jan Decleir.

WIL is de tweede langspeelfilm van Tim Mielants, na De Patrick, en regisseerde eerder al de internationale succesvolle reeksen Peaky Blinders, Legion en The Terror en The Responder. Carl Joos (De Premier, Ritueel), schreef het scenario en D.O.P. Robrecht Heyvaert (Zillion, Bad Boys for Life, Patser …) leverde uitmuntend camerawerk.

Related posts