Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MARTIN SCORSESE KRIJGT VOLGEND JAAR EEN SPECIALE BEER OP DE BERLINIALE
MARTIN SCORSESE (c) CHRIS CRAPS
Nieuws

MARTIN SCORSESE KRIJGT VOLGEND JAAR EEN SPECIALE BEER OP DE BERLINIALE 

Martin Scorsese zal een Gouden Beer op het 74e Internationale Filmfestival van Berlijn, dat loopt van 15 tot 25 februari 2024, en dat voor zijn hele carrière tijdens een speciale ceremonie op 20 februari.

“Voor iedereen die cinema beschouwt als de kunst om een verhaal op zo’n manier vorm te geven dat het zowel volledig persoonlijk als universeel is, is Martin Scorsese een ongeëvenaard rolmodel. Zijn films hebben onze geschiedenis als toeschouwers en mensen begeleid, zijn personages hebben in ons geleefd en zijn in ons gegroeid, zijn kijk op de geschiedenis en de mensheid heeft ons geholpen om te begrijpen en ons af te vragen wie we zijn en waar we vandaan komen. Killers of the Flower Moon, zijn nieuwste film, is een van zijn grootste prestaties. Het is een groot genoegen om opnieuw een goede vriend van het festival te verwelkomen en hem onze meest prestigieuze ereprijs aan te bieden.” zeiden Berlinale-directeur Mariëtte Rissenbeek en artistiek directeur Carlo Chatrian.

Een groot aantal films van Scorsese is vertoond op de Berlinale, te beginnen met Raging Bull, dat in 1981 buiten competitie draaide; gevolgd door Cape Fear dat in 1992 in competitie draaide en Gangs of New York, dat in 2003 buiten competitie draaide. Zijn concertfilm van de Rolling Stones, Shine a Light, opende de Berlinale in 2008, terwijl Shutter Island in 2010 buiten competitie draaide.

Scorsese volgt hiermee in het kielzog van eerdere Gouden Beren zoals Steven Spielberg, die de prijs vorig jaar ontving, evenals Wim Wenders, Ken Loach, Isabelle Huppert en Helen Mirren om er maar een paar te noemen.

Related posts