Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE KEUZE VAN DRIES DE CLERCQ
DRIES DE CLERCQ (c) Dries De Clercq
De keuze van

DE KEUZE VAN DRIES DE CLERCQ 

Dries De Clercq is nu aan het werk voor een Franse animatiefilm Silex And The City en start volgend jaar met de opnames van de serie Blind Sherlocks, een co-productie van De Mensen, ZDF en Netlfix in een regie van Joost Wynant.

Hij gaf op 1 februari een masterclass op het Filmfestival Oostende om beginnende acteurs familiair te maken met de camera en de daarbij horende technische aspecten van een set. Ze krijgen zo een basis inzicht in lenzen, licht en blocking en hoe ze deze kennis kunnen inzetten op set. Sinds mei 2022 is Dries lid van The Belgian society of cinematographers (SBC). Fast Forward vroeg aan deze cameraman zijn keuze!

TO LIVE AND DIE IN LA (1985, William Friedkin)

Deze film markeert de beginjaren van cinematograaf Robby Müller in Amerika waarbij hij een weergaloos duo vormt met William Friedkin. Voeg daar nog een jonge Willem Dafoe aan toe en je krijgt een anderhalf uur geweldig spannende en mooie cinema. Waarschuwing voor jonge/ ongeduldige kijkers: deze film bevat heel trage cutting.


SHIVA BABY (2020, Emma Seligman)

‘When in doubt go close’ moet Emma Seligman gedacht hebben. Of hoe een verhaal te vertellen met close-ups. In combinatie met een handheld camera, precieze cutting en nerveuze soundtrack is deze donker komische film één van de verrassingen van de laatste jaren. Inclusief topprestatie van Rachel Sennott.


THE HANDMAIDEN (2016, Park Chan-wook)

Park Chan-Wook op zijn best. Visueel en narratief een parel. De setting van de jaren 30 in Korea slokt me helemaal op!


WHO CAN KILL A CHILD? (1976, Narciso Ibáñez Serrador)

Serrador geeft ons een mooie les in spanning creëren door suggestie. Een kolonie moordlustige kinderen heeft het gemunt op alle volwassenen die hun eiland betreden. De enige manier om het eiland te verlaten is door… juist… De beschrijving is al even absurd en wansmakelijk als de titel zelf, maar zonder al te veel bloed verspillen, krijg je een echte horrorprent voorgeschoteld. Uiterst aangenaam vertier!


FOR ALL MANKIND (1989, Al Reinert)

Een documentaire over de astronauten die deel uitmaakten van het NASA Apollo & Gemini programma tussen 1968 en 1972. Het is onwijs surreëel om astronauten met kinderlijk plezier te zien rondhuppelen op de maan, laat staan ze heelhuids terug te zien keren in een aluminium capsule. Prachtige docu die een inkijk geeft in het leven van deze pioniers.

Related posts