Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #3
PRESS PLAY #3 (c) Image by Freepik
Press Play

PRESS PLAY #3 

De nieuwe Press Play begint met een release van het Amerikaanse Neon Eagle Video. Zij brengen de Ninja Terminator Deluxe-box uit. In deze gelimiteerde uitgave van 2500 exemplaren vind je Ninja Terminator en The Unvited Guest Of The Star Ferry. Naast massa’s extra’s komt de uitgave samen met een dik boek.

Shout Factory! brengt Unlawful Entry uit, een Amerikaanse psychologische thrillerfilm uit 1992 geregisseerd door Jonathan Kaplan met in de hoofdrollen Kurt Russell, Madeleine Stowe en Ray Liotta. De film gaat over een stel dat bevriend raakt met een eenzame politieagent met huiveringwekkende gevolgen. De film kreeg over het algemeen positieve kritieken, vooral dan voor de vertolking van Ray Liotta die in 1993 werd genomineerd voor een MTV Movie Award voor Beste Schurk voor zijn vertolking van de psychopathische agent. De release is op Blu-ray.Universal brengt The 355 uit op 4K. Deze Amerikaanse actiespionagethriller uit 2022 heeft een ensemblecast met Jessica Chastain, Penélope Cruz, Fan Bingbing, Diane Kruger en Lupita Nyong’o als een groep internationale spionnen die moeten samenwerken om een terroristische organisatie ervan te weerhouden de Derde Wereldoorlog te beginnen.


Ook Cult Epics is begonnen met het uitbrengen van 4K-disks. De eerste is de schandaalfilm All Ladies Do It uit 1992 geregisseerd door Tinto Brass met Claudia Koll in de hoofdrol. Diana (Claudia Koll) is een gelukkig getrouwde vrouw die graag verleidingsspelletjes speelt met andere mannen. Je weet dus wat te verwachten op je televisiescherm!

Second Sight brengt twee titels uit, zowel op 4K als Blu-ray. De eerste is Green Room, een Amerikaanse horror-thrillerfilm die geschreven en geregisseerd werd door Jeremy Saulnier. De film, met Anton Yelchin, Imogen Poots, Alia Shawkat, Joe Cole, Callum Turner en Patrick Stewart in de hoofdrollen, draait om een punkband die wordt aangevallen door neonazistische skinheads nadat ze getuige zijn geweest van een moord in een afgelegen club in de Pacific Northwest.


De tweede release is Possessor, de sciencefiction psychologische horrorfilm uit 2020 van Brandon Cronenberg. Andrea Riseborough portretteert een huurmoordenaar die haar opdrachten uitvoert door de lichamen van andere personen te bezitten.De Frans-Belgisch-Canadese animatiefilm Les triplettes de Belleville uit 2003, geregisseerd door Sylvain Chomet verschijnt op 23 januari op Blu-Ray via Sony Pictures als onderdeel van de Sony Pictures Classics. De film wordt aanzien als een inventieve en zeer originele animatiefilm vol kleurrijke personages en fantastische beelden. Een wielrenner uit de Tour de France, Champion, wordt ontvoerd door mysterieuze handlangers en naar de bruisende metropool Belleville gebracht.


Ook op Sony Classics verschijnt The Luzhin Defence, een Brits-Franse dramafilm uit 2000 onder regie van Marleen Gorris met John Turturro en Emily Watson. Het scenario is gebaseerd op de roman De verdediging (1930) van de Russisch-Amerikaanse auteur Vladimir Nabokov.


Kino Lorber brengt The Dark Side of Cinema XIX uit. In dit negentiende (!) deel vinden we weer een hele hoop vergeten film noir-titels terug. In Dark City uit 1950 gaan we op avontuur met Charlton Heston en Lizabeth Scott. Fans van Barbara Stanwyck zullen in hun nopjes zijn met No Man Of Her Won die eveneens in 1950 werd gedraaid en gebaseerd is op een roman van Cornell Woolrich die ook Rear Window schreef. Ten slotte is er in de box nog Beware, My Lovely uit 1952 van Harry Horner met Ida Lupino.

Cry, the Beloved Country, de Britse dramafilm uit 1951 geregisseerd door Zoltán Korda met in de hoofdrollen Sidney Poitier, Charles Carson en Canada Lee en gebaseerd is op de gelijknamige roman van Alan Paton, komt uit op Blu-ray bij Kino Lorber. Op datzelfde label verschijnt The Whip and the Body, de gotische horrorfilm uit 1963 geregisseerd door Mario Bava onder het alias “John M. Old”. De film gaat over Kurt Menliff (Christopher Lee) die door zijn vader verstoten wordt vanwege zijn relatie met een dienstmeisje. De Italiaanse censuur haalde destijds de film uit de bioscopen vanwege de sadomasochistische thema’s.


Criterion kondigt een hele reeks 4K-releases aan. La Haine van Mathieu Kassovitz is een gruizige, verontrustende en visueel explosieve blik op de raciale en culturele wispelturigheid in de banlieue-wijken van Parijs. La Haine wordt beschouwd als een mijlpaal in de Franse cinema van de jaren 90.


Ook Picnic At Hanging Rock krijgt een 4K. Deze sensuele en opvallende kroniek van de verdwijning van een paar schoolmeisje zette regisseur Peter Weir op de kaart en luidde een nieuw tijdperk van Australische cinema in. Picnic at Hanging Rock is gebaseerd op een veelgeprezen roman van Joan Lindsay uit 1967 en speelt zich af rond de eeuwwisseling. Het gaat over een kleine groep studenten die samen met een chaperonne verdwijnen tijdens een Valentijnsuitstapje.


Werckmeister Harmonies van Béla Tarr krijgt eveneens een 4K-release. Deze film is gebaseerd op een roman van László Krasznahorkai en speelt zich af in een onbekende tijd in een naamloos dorp, waar op een dag een mysterieus circus arriveert.


Ten slotte is er I Am Cuba van regisseur Mikhail Kalatozov, het resultaat van een buitengewoon ambitieuze samenwerking tussen de Sovjet en Cubaanse filmindustrie. De film is ondersteund door de opzwepende score van Carlos Fariñas en het oogverblindende camerawerk van Sergei Urusevsky.


Gewoon op Blu-ray, en dus niet op 4K,  verschijnt Dogfight, Nancy Savoca’s grappig, gevoelig verhaal over liefde en oorlog. De film biedt een bitterzoet portret van de jeugd in de jaren 60 met Lili Taylor en River Phoenix en met muziek van folklegendes Joan Baez, Bob Dylan en Pete Seeger. De releases verschijnen eind april. 


Stop Making Sense, de Talking Heads-concertfilm keert niet alleen terug naar de bioscoop, maar hij wordt ook door A24 op Blu-ray uitgebracht. Er komt ook een plaat uit van artiesten die Talking Heads zullen coveren waaronder Paramore met Burning Down the House.


Bloodmoon, de Australische slasherfilm uit 1990 geregisseerd door Alec Mills die te zien was in de documentaire Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation! verschijnt op Blu-ray bij Severin. De film wordt beschouwd als een old-school slasher in de geschiedenis van Ozploitation.

Powerhouse/Indicator heeft zijn releases voor maart en april bekend gemaakt. De eerste is The Panther Women (Las mujeres panteras) uit 1967. In deze gotische horrorfilm nemen een paar onverschrokken luchadoras het op tegen een dodelijke heksencultus, met daarin de beste vrouwelijke sterren van Mexico, waaronder Elizabeth Campbell, Ariadne Welter en Yolanda Montes alias Tongolele.


De volgende film is The Bat Woman (La mujer murciélago) uit 1968. In deze oogverblindende superheldenactie speelt het Italiaanse Mexicaanse sekssymbool Maura Monti de misdaadbestrijder, die haar vermomming van glanzend blauw masker, cape en micro-bikini aantrekt om het snode plan te verijdelen van een gekke dokter om een leger van amfibische ‘vismannen’ te creëren.


Mexico’s legendarische held met het zilveren masker, El Santo, is terug in Santo Vs. The Riders Of Terror (Santo contra los jinetes del terror). El Santo wordt opgeroepen om een klein stadje te redden dat wordt geterroriseerd door een bende bandieten.


Ook zijn er de 4K-restauraties in de veelgeprezen reeks films van de legendarische Europese horrorauteur Jean Rollin. Als eerste is er The Nude Vampire (La Vampire nue) uit 1970, Jean Rollins tweede speelfilm en zijn eerste in kleur, waarin de meester van de fantasy zijn kenmerkende erotische vampierthema’s combineert met een hommage aan de mysterieseries uit zijn jeugd. Ten tweede is er The Demoniacs (Les Démoniaques) uit 1974, waarin Rollin zijn gebruikelijke onderwerp, vampirisme, verruilt voor een brutaal nautisch verhaal over rituele horror en bovennatuurlijke wraak. The Demoniacs is een van de meest schokkende en gewelddadige fantastische verhalen van de regisseur.


Dichter bij thuis breidt het Duitse Wicked Vision hun Pete Walker Collection verder uit met Amok / Schizo. Deze 7de titel in de reeks is met maar liefst 5 verschillende covers beschikbaar. Bij de 74ste film uit hun 2 Disc Limited Collector’s Edition, Diary of a Madman met Vincent Prince, kan je dan weer kiezen uit 3 versies. Hun laatste release tenslotte is Netherworld, Full Moon Classic Selection Nr. 20 al.


We eindigen met twee Benelux-releases via Remain In Light. Op 28 februari verschijnt op Blu-ray Dumb Money. Het is verhaal van een groep amateurbeleggers en Reddit-gebruikers die in 2021 de beleggingswereld op zijn kop zetten door massaal aandelen te kopen van de verliesmakende videogame-winkel GameStop. In dit ongelooflijke, maar waargebeurde David versus Goliath-verhaal vertolkt Paul Dano de legendarische Youtuber en investeerder Keith Gill, die online bekendheid verwierf als ‘Roaring Kitty’. De sterrencast van deze komedie van regisseur Craig Gillespie (bekend van I, TonyaCruella en de serie Pam & Tommy) wordt aangevuld door Seth Rogen, Pete Davidson, Shailene Woodley, Sebastian Stan, America Ferrera en Nick Offerman.


Eveneens verschijnt op 28 februari de dvd Il Boemo, een weelderig historisch drama over de 18de-eeuwse musicus Josef Mysliveček die als buitenstaander wist door te breken in Italië en daar de meest gevierde componist van zijn tijd werd. Regisseur Petr Vaclav brengt met zijn film een ode aan een Tsjechische muzikale grootheid én aan zijn muziek.Stay tuned, want volgende week zijn we er alweer met de vierde (!) editie van Press Play!

Related posts