Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Het Film Festival van Berlijn heeft de juryleden bekendgemaakt voor de Internationale Competitie.
BERLINALE 74 (c) Internationale Filmfestspiele Berlin / Claudia Schramke, Berlin
Festivalnieuws

Het Film Festival van Berlijn heeft de juryleden bekendgemaakt voor de Internationale Competitie. 

De leden van de Internationale Jury bestaat uit de Amerikaanse acteur en filmmaker Brady Corbet, de Hong Kongse filmmaker Ann Hui, de Duitse regisseur Christian Petzold, de Spaanse filmmaker Albert Serra, de Italiaanse actrice Jasmine Trinca en de Oekraïense romanschrijfster en dichteres Oksana Zabuzhko. De naam van Lupita Nyong’o als voorzitter werd reeds in december aangekondigd.

Het 2024 Filmfestival van Berlijn loopt van 15 tot en met 25 februari. Het festival opent met de film Small Things Like These met Cillian Murphy van regisseur Tim Mielants (WIL, De Patrick).
Andere opvallende titels die al zijn aangekondigd zijn Made in England: The Films of Powell and Pressburger, een documentaire over de invloedrijke Britse filmmakers Michael Powell en Emeric Pressburger verteld door Martin Scorsese. De speelfilm is geregisseerd door David Hinton en bevat zeldzaam archiefmateriaal uit de persoonlijke collecties van Powell, Pressburger en Scorsese.

Love Lies Bleeding, de nieuwste speelfilm van de Britse filmmaker Rose Glass draait ook in het Specials-programma. Kristen Stewart speelt de hoofdrol naast Weronika Tofilska.

Related posts