Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Studio Ghibli krijgt ereprijs op 77e filmfestival Cannes
THE BOY AND THE HERON (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Studio Ghibli krijgt ereprijs op 77e filmfestival Cannes 

Studio Ghibli, de Japanse animatiestudio die mede is opgericht door Hayao Miyazaki, zal tijdens het 77e filmfestival van Cannes worden beloond met de Ere-Palme d’Or. Dit is de eerste keer dat Cannes de Ere-Palme d’Or uitreikt aan een collectief.

“Ik ben echt vereerd en verheugd dat de studio de Ere-Palmé d’Or krijgt,” zei Toshio Suzuki, medeoprichter van Studio Ghibli. “Ik wil het Festival de Cannes uit de grond van mijn hart bedanken. Veertig jaar geleden richtten Hayao Miyazaki, Isao Takahata en ik Studio Ghibli op met de wens om animatie van hoge kwaliteit te brengen aan kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Vandaag worden onze films bekeken door mensen over de hele wereld, en veel bezoekers komen naar het Ghibli Museum, Mitaka en Ghibli Park om de wereld van onze films zelf te ervaren.”

Suzuki voegde daaraan toe: “Studio Ghibli heeft echt een lange weg afgelegd om zo’n grote organisatie te worden. Hoewel Miyazaki en ik aanzienlijk ouder zijn geworden, ben ik er zeker van dat Studio Ghibli nieuwe uitdagingen zal blijven aangaan, geleid door het personeel dat de geest van het bedrijf zal voortzetten.”

Studio Ghibli werd opgericht na het succes van Miyazaki’s Nausicaä of the Valley of the Wind in 1984 en begon in 1992 met de financiering van eigen speelfilms met Porco Rosso. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan twintig speelfilms geproduceerd, waaronder Pom Poko, Princess Mononoke, My Neighbors the Yamadas, The Wind Rises en The Tale of The Princess Kaguya. De groep sleepte zijn eerste Oscar voor Best Animated Feature in de wacht met Spirited Away en won dezelfde prijs vorig jaar met The Boy and the Heron.

Related posts