Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #17
PRESS PLAY (c) Image by freepik
Press Play

PRESS PLAY #17 

De nieuwe Press Play beginnen we met nieuwe releases van Arrow Video. Op 4K en Blu-ray verschijnt The Man from U.N.C.L.E. Met Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch vestigde regisseur Guy Ritchie zichzelf als een meester van Britse moderne misdaadfilms. The Man from U.N.C.L.E. is een spannende spionagefilm met een aanstekelijke soundtrack van coole popklassiekers. Richie’s kleurrijke, eigentijdse draai aan de spionagereeks uit de jaren 60 levert puur entertainment op.

Ook op 4K en Blu-ray komt The Last Starfighter, de sciencefictionklassieker uit 1984 van Nick Castle, de man achter het masker van Michael Myers in de originele Halloween. De film vertelt het verhaal van Alex Rogan (Lance Guest), een arcadegame whizz-kid wiens stoutste dromen uitkomen wanneer hij wordt ingelijfd om te vechten in een interstellaire oorlog.

Liefhebbers van B-films zullen zonder twijfel smullen van de The Nico Mastorakis Collection waarin de beruchte films van de B-film maestro zijn verzameld.


Ten slotte is er nog de Kiwi-thriller Loop Track van acteur-regisseur Tom Sainsbury, die een opwindende reis naar het onbekende belooft, maar een dreiging ligt diep in de wildernis op de loer.

Warner Archive heeft twee titels klaar. Allereerst is er The Ice Pirates, een Amerikaanse komische sciencefictionfilm uit 1984 geregisseerd door Stewart Raffill. In de film spelen Robert Urich, Mary Crosby en Michael D. Roberts de hoofdrollen. Andere bekende acteurs zijn Anjelica Huston, Ron Perlman, Bruce Vilanch, John Carradine en voormalig voetballer John Matuszak.

Als tweede titel brengt Warner Archive Action Jackson uit, een Amerikaanse actiefilm uit 1988 geregisseerd door Craig R. Baxley, met in de hoofdrollen Carl Weathers, Vanity, Sharon Stone en Craig T. Nelson. Weathers speelt de rol van Jericho “Action” Jackson, een politiedetective van Detroit die onderzoek doet naar een corrupte automagnaat (Nelson). De film kreeg overwegend negatieve kritieken, maar was een klein kassucces.

Scream Factory heeft ook een paar titels uit. Via Shout Select verschijnt UHF (internationaal uitgebracht als The Vidiot from UHF), een Amerikaanse komediefilm uit 1989 met in de hoofdrollen “Weird Al” Yankovic, David Bowe, Fran Drescher, Victoria Jackson, Kevin McCarthy, Michael Richards, Stanley Brock, Gedde Watanabe, Billy Barty, Anthony Geary, Emo Philips en Trinidad Silva.

Op Blu-ray verschijnt Who’s That Girl uit 1987 geregisseerd van James Foley. De film heeft Madonna en Griffin Dunne in de hoofdrollen en vertelt het verhaal van een straatmeisje dat valselijk wordt beschuldigd van de moord op haar vriendje en naar de gevangenis wordt gestuurd. Na haar vrijlating ontmoet ze een man die ervoor moet zorgen dat ze op de bus terug naar Philadelphia stapt en ze overtuigt hem om haar te helpen de verantwoordelijken voor haar opsluiting te pakken.

Verder verschijnt Storytelling van Todd Solondz met in de hoofdrollen Selma Blair, Leo Fitzpatrick, Paul Giamatti, Mark Webber, Franka Potente en John Goodman. De originele muziek van Belle & Sebastian werd later gebundeld op het album Storytelling. De film bestaat uit twee verhalen die niets met elkaar te maken hebben en een verschillende cast hebben.  De middelbare school dient als achtergrond voor deze stories over disfunctioneren en persoonlijke onrust.


Ten slotte is er op Scream Factory de Amerikaanse sciencefiction actiefilm Dark Angel uit 1990 met Dolph Lundgren, Brian Benben, Betsy Brantley en Matthias Hues in de hoofdrollen. De film gaat over een regels overtredende agent die betrokken raakt bij het onderzoek naar mysterieuze druggerelateerde moorden in de straten van Houston.

Ook Powerhouse/Indicator is er met zijn juli-releases. Op Blu-ray verschijnt Single White Female, de erotische psychologische thriller van Barbet Schroeder (Reversal of Fortune, Mad Men) met Bridget Fonda (Jackie Brown, A Simple Plan) en Jennifer Jason Leigh (The Hitcher, The Hateful Eight) in de hoofdrollen.


Vervolgens is er het gestoorde Bruiser, de veelgeprezen terugkeer George A Romero (Night of the Living Dead, Dawn of the Dead) naar de indie-cinema met Jason Flemyng (Snatch, Pennyworth), Peter Stormare (Fargo) en Leslie Hope (24) in de hoofdrollen. Bruiser wordt gepresenteerd in een 4K HDR-restauratie en uitgebracht als een luxe Limited Edition 4K UHD met Dolby Vision HDR en als een aparte luxe Limited Edition Blu-ray met een boek van 80 pagina’s.

We hebben naar maandelijkse gewoonte weer een waslijst van Vinegar Syndrome. Op Blu-ray komt Riddle Of Fire uit, het speelfilmdebuut van Weston Razooli, die niet alleen regisseert, maar ook schrijft, produceert, monteert en de hoofdrol speelt. Het is een throwback naar de coming-of-age avonturenfilms uit de jaren ’80. Weelderig gefotografeerd op locatie in Utah op 16mm film. De film ging in première in de Director’s Fortnight op het filmfestival van Cannes in 2023.

Op 4K komt NAVY SEALS uit. De piloten van een helikopter worden gegijzeld door een groep terroristen en vastgehouden voor losgeld. Een team van elite-soldaten van de special forces, SEAL’s genaamd, wordt erop uitgestuurd om de gevangen piloten te redden. Tijdens hun missie ontdekt het team een lading gestolen Amerikaanse stingerraketten. NAVY SEALS werd gemaakt in het kielzog van andere succesvolle militaire films zoals Top Gun en was een van de eerste big-budget actiefilms die de schijnwerpers richtte op de toen nog zelden besproken Navy SEALs. De film biedt een blik op het soort training dat echte SEAL’s ondergaan en bevat indrukwekkende stuntscènes die ter land, ter zee en in de lucht zijn opgenomen. De film werd gemaakt tijdens het hoogtepunt van Charlie Sheens filmcarrière.

In de jaren 1980 maakte Cynthia Rothrock naam als “The Queen of Martial Arts” nadat ze haar vechttalenten had laten zien in talloze films in Hong Kong. Toen ze nog vrijwel onbekend was in de Verenigde Staten, wilde Golden Harvest Studios Rothrock’s roem vergroten door haar in een Amerikaanse productie te laten verschijnen. Met Robert Clouse (Enter the Dragon) als regisseur brachten China O’brien en het vervolg China O’brien 2 Rothrock’s harde martial arts-stijl voor het eerst naar het westerse publiek. De twee films zijn nu bij Vinegar verkrijgbaar op 4K.


Ten slotte is er het derde deel van Home Grown Horrors met drie titels uit Amerikaanse horrorcinema uit de jaren 80! De collectie begint met de slasher, Revenge, met Patrick Wayne en John Carradine te midden van een landelijke sekte van satan-liefhebbende moordenaars die de zwarte kunsten gebruiken om iedereen die in hun weg staat te verwoesten. Vervolgens is er Doug Robertsons wraakslasher Hauntedween. Tot slot komt is er van Michael O’Rourke een slasher met de spookachtige “romance,” Deadly Love!

Via Cinématographe verschijnt op Blu-ray Dangerous Game: een opmerkelijk rauw drama van de bekende provocateur Abel Ferrara (King of New York). De New Yorkse filmmaker Eddie Israel (Harvey Keitel) begint aan een nieuwe productie Mother of Mirrors, die wordt opgenomen in Los Angeles. Sarah (Madonna) en Francis (James Russo) zijn present als de hoofdrolspelers van zijn film. Ze spelen een ongelukkig getrouwd stel dat in het reine komt met religie, drugsgebruik en onconventionele seks. Terwijl realiteit en fictie beginnen samen te smelten, komt Israels vrouw Madlyn (Nancy Ferrara, de echte vrouw van Abel) in het strijdgewoel van de tumultueuze filmproductie terecht, die de thuisbasis is geworden van ontrouw, drugsgebruik en gewelddaden.


Ook de OCN-partners van Vinegar Syndrome hebben nieuwe releases uit. Dark Star brengt
The Old Ones uit, de nieuwste film van low-budget gore auteur Chad Ferrin. Het is een met practical effects overladen versie van de kosmische horrorwerken van H.P. Lovecraft. Deze wraaksaga over een zeeman die op zoek gaat naar zijn lang verloren liefde, terwijl hij vecht tegen de oude krachten van het kwaad ontvouwt zich in een razend tempo en is met veel bloed en ingewanden.

Dekanalog brengt op zijn beurt Streetwise uit. Het opvallende debuut van filmmaker Na Jiazuo is een tragikomisch, neo-noir portret van mensen aan de zijkant van de samenleving, die worstelen om te overleven te midden van economische, sociale en emotionele instabiliteit. In de neonverlichte, vaak verlaten straten van Zhenwu redt de jonge aspirant-incasseerder Dong Zi het net om de ziekenhuisrekeningen van zijn zieke, strijdlustige vader te betalen. Hij vindt troost in de moederlijke genegenheid van Jiu’er, de ex-vrouw van zijn machtige gangsterbaas. Een portret van visuele contrasten, prachtig vastgelegd door cinematograaf en Bi Gan-medewerker Li Jianeng.

Slope’s Game Room: Cult Movies, Shows And Classic Comics van Enjoy the Ride Media is een verzameling van videogame-uitlegfilmpjes waarin DJ Slope het heeft over genrefilms en cultcartoonadaptaties. Van de oorsprong van Howard The Duck tot de vele herhalingen van op Friday the 13th geïnspireerde games, Beavis and Butthead en nog veel meer.

Op Factory 25 verschijnt Vacation. Wat gebeurt er als vier schoolvriendinnen voor het eerst in jaren weer samenkomen in een strandhuisje om te zonnen, te flirten en acid te nemen? Deze lowbudget komedie/thriller van indiefilmmaker Zach Clark voert je mee in een tijdcapsule naar 2010 en is voor fans van indie-arthouse cinema.

Film Movement Classics brengt L’important C’est D’aimer uit. De derde en voor velen één van de meer toegankelijke speelfilms van de iconoclastische Poolse filmmaker Andrzej Żuławski. Romy Schneider en Fabio Testi spelen allebei tegen hun eigen type en vormen twee delen van een virulent zelfdestructieve driehoeksverhouding met Jacques Dutronc.


Op datzelfde Film Movement Classics verschijnen Samurai Wolf 1 & 2. Twee belangrijke, onderbelichte samoeraifilms die onlangs zijn gerestaureerd. Hoewel hij beschouwd wordt als een van de meest invloedrijke filmmakers in het genre, is een groot deel van Hideo Gosha’s filmografie lang moeilijk te zien geweest door een nieuw publiek.


Saturn’s Core is er met Ultramegalopolis. Het is een uitgebreide documentaire en vitaal portret van de legendarische undergroundschrijver Larry Wessel, die het Los Angeles van na de rellen vastlegt in meer dan twee uur prachtig grimmig, lo-fi beeldmateriaal.


Shudder brengt Razor Reel-favoriet Brooklyn 45 op Blu-ray uit. Filmmaker Ted Geoghegan schetst het relaas van vijf veteranen uit de Tweede Wereldoorlog die elkaar ontmoeten, maar een slecht geplande seance, een schokkende onthulling en een obsessie met de geesten van het verleden veranderen het in een ontroerend verhaal over terreur.


Bij Umbrella Entertainment verschijnt Houseboat Horror die door sommigen de “slechtste Australische film ooit gemaakt” wordt genoemd. Een luidruchtige rockband, hun vriendinnen en een filmploeg stappen op een aantal woonboten voor een video-opname aan het meer, maar stuiten op de dodelijke toorn van de bijlzwaaiende maniak Acid Head. Het aantal doden? Veel. Het bloedvergieten? Overvloedig. De plotgaten? Te talrijk om te tellen!


VHSHitfest is er deze maand met Game Of Pleasure over een misgelopen virtual reality-game. Een bedrijfsdoofpot, een jaloerse demon gespeeld door Tammy Parks (Attack of the 60 Foot Centerfolds), heerlijke low-budget effecten en heel veel naakt zorgen voor 62 minuten pure schlocky fun, afgemaakt met een flinke portie special features.

En als allerlaatste, en daarmee besluiten we deze megagrote editie van Press Play, is er Without Name van Yellow Veil Pictures. Dit speelfilmdebuut van Lorcan Finnegan (Vivarium, Nocebo) is een folk horror mindwarp die zich afspeelt in de spookachtige wildernis van Ierland. Een miserabele landmeter wordt naar een mysterieus bos gestuurd dat door de lokale bevolking de bijnaam “Without Name” heeft gekregen. Hij raakt al snel in de ban van de plek, raakt gefixeerd op de theorieën van een vorige huurder over levende bomen en tript op paddenstoelen terwijl zijn grip op de realiteit verslapt. Voor fans van horror en psychedelische cinema.

Related posts