Subscribe Now
Trending News

Blog Post

The Beautiful Game
THE BEAUTIFUL GAME (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Streaming

The Beautiful Game 

Voetbal is één van de populairste sporten ter wereld en voor velen ook de mooiste die er is. Iedereen komt samen wanneer het Europees Kampioenschap of het Wereldkampioenschap van start gaat. Niet veel mensen kennen echter het Wereldkampioenschapvoetbal voor daklozen. Daar gaat de, deels op waargebeurde feiten, film The Beautiful Game over. Onder leiding van hun coach Mal trekt de Londense voetbalploeg voor daklozen naar Rome waar ze deel zullen nemen aan het Wereldkampioenschapvoetbal voor daklozen. Op het laatste moment besluiten ze om de getalenteerde spit Vinny mee te nemen, maar hij moet zijn eigen problemen en ooit veelbelovende verleden onder ogen zien om het team te helpen. Lukt het hen om als team samen te presteren?

The Beautiful Game is een typische film die je op een doordeweekse avond kan opzetten als je niet weet wat te kijken en die je zal entertainen zolang hij duurt, maar het is ook niet meer dan dat. De enige bekende kop tussen de cast is uiteraard Bill Nighy, die weer een heel amusante rol neerzet. De rest van de cast lijkt op het eerste gezicht vrijwel onbekend, maar heb je ongetwijfeld al in andere films de revue zien passeren.

THE BEAUTIFUL GAME (c) The Movie Database (TMDB)
THE BEAUTIFUL GAME (c) The Movie Database (TMDB)

Zo is de rol van Vinny gespeeld door Micheal Ward die eerder meespeelde in The Old Guard en Bob Marley: One Love. Ook de levendige zuster, gespeeld door Susan Wokoma kan je herkennen uit films zoals Enolma Holmes en Enolma Holmes 2. De regie van de film viel in de handen van Thea Sharrock. Haar kennen we vooral van The One and Only Ivan, Me Before You en het recente Wicked Little Letters. Sharrock heeft dus al meermaals bewezen dat ze de kneepjes van het regisseren in handen heeft, maar nog nooit een echte uitschieter heeft gemaakt. Dat is met The Beautiful Game jammer genoeg niet anders. Al zal het verhaal haar hier ook parten bij hebben gespeeld.

THE BEAUTIFUL GAME (c) The Movie Database (TMDB)
THE BEAUTIFUL GAME (c) The Movie Database (TMDB)

Meer valt er helaas ook niet te vertellen over deze feelgoodfilm. Bill Nighy denkt duidelijk nog niet aan zijn pensioen en neemt iedere rol die hij tegenwoordig aangeboden krijgt maar al te graag aan. Het is mooi dat de film het concept van Wereldkampioenschap voetbal voor daklozen onder de mens brengt, maar het verhaal slaat de bal helemaal mis. Verwacht je dus aan een amusante voetbalfilm op het niveau van Next Goal Wins. Niet meer en niet minder.


Genre: Drama
Jaar: 2024
Regisseur: Thea Sharrock
Cast: Bill Nighy, Micheal Ward, Valeria Golino
Land: USA, UK
Speelduur: 125 minuten

Related posts