Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ROCKS
ROCKS (c) IMDB Pro
Flashback

ROCKS 

De Brits-Nigeriaanse Shola kreeg haar bijnaam ‘Rocks’ toen ze jaren geleden haar beste vriendin Sumaya vastberaden en kordaat verdedigde tegen pestkoppen. Rocks is ondertussen 16 jaar en even onbevreesd en onvoorwaardelijk toegewijd aan haar vrienden en familie. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt.

Het leven en de samenloop van omstandigheden stellen haar beslist op de proef. Haar vader is overleden en wanneer haar moeder daarenboven plotseling vertrekt, wordt Rocks moreel verplicht om de zorg voor haar 7-jarig broertje Emmanuel op zich te nemen. Een grote verantwoordelijkheid, maar uiteraard moet ze ook verder voor zichzelf zorgen. Ze probeert haar leven en dat van Emmanuel zijn gewone gangetje te laten gaan. Ze doet hard haar best om niet in het pleegzorgsysteem terecht te komen. Gelukkig staat ze er niet écht helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar squad oprechte vriendinnen. De meisjes zorgen voor elkaar in moeilijke tijden, maar zien er ook nauwgezet op toe dat Rocks ondanks de vele tegenslagen, haar levensvreugde en optimisme nooit kwijtraakt.

Rocks
ROCKS (c) IMDB Pro

De 50-jarige en meermaals bekroonde Britse regisseuse Sarah Gavron (Brick Lane, Sufragette) werkte voor Rocks bewust met veel getalenteerde vrouwelijke crewleden zoals in eerste instantie bijna alle protagonisten zijn onbekende doch heel naturel acterende jonge meisjes en daarnaast onder meer ook met componiste Emilie Levienaise-Farrouch (Only You), Maya Maffioli die ook al instond voor de montage voor het schromelijk onderschatte drama Beast en Hélène Louvart, de cameravrouw achter Alice Rohrwachers in Cannes gelauwerde Lazzaro Felice.

Zowel op de filmfestivals van Toronto en Rotterdam werd deze levendige, hoopvolle en heel humane prent terecht door pers en publiek omarmd. Rocks is een energiek en sociaal realistisch multi-etnisch groepsportret over vriendschap en opgroeien in een grootstad dat zich daarbovenop oprecht aanschurkt tegen de parels van grootmeester Ken Loach.


Genre: drama
Jaar: 2019
Regisseur:  Sarah Gavron
Cast: Bukky Bakray, Kosar Ali, D’angelou Osei Kissiedu, Shaneigha-Monik Greyson, Ruby Stokes, Tawheda Begum, Afi Okaidja, Anastasia Dymitrow
Land: UK
Speelduur: 93 minuten

Related posts