Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KEANU REEVES IN NIEUWE VAN RUBEN OSTLUND
KEANU REEVES in JOHN WICK (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

KEANU REEVES IN NIEUWE VAN RUBEN OSTLUND 

Keanu Reeves (John Wick) wordt bevestigd voor Ruben Östlund’s nieuwe film The Entertainment System Is Down en we kunnen ook onthullen dat hij in de cast wordt vergezeld door Kirsten Dunst (Civil War) en Daniel Brühl (Rush).

De film speelt zich af op een langeafstandsvlucht waar het entertainmentsysteem het laat afweten en de passagiers worden gedwongen om de horror van verveling onder ogen te zien. Bij het voorbereiden van de film liet de Zweedse filmmaker zich inspireren door een sociaal psychologisch onderzoek aan de Virginia University. Uit het experiment bleek dat deelnemers het niet prettig vonden om 6 tot 15 minuten alleen in een kamer door te brengen met niets anders te doen dan na te denken. Om het experiment nog een stap verder te brengen, voegden de onderzoekers er een draai aan toe: met een druk op de knop konden de proefpersonen zichzelf desgewenst een onschadelijke, maar zeer pijnlijke elektrische schok geven. Het bleek dat een kwart van alle vrouwen en twee derde van alle mannen ervoor koos om op de knop te drukken. Eén man vond het alleen zijn met zijn gedachten zo ondraaglijk dat hij zichzelf gedurende 15 minuten 190 elektrische schokken gaf.

Het project wordt Östlunds tweede Engelstalige film en zevende speelfilm na The Guitar Mongoloid, Involuntary, Play, Force Majeure, The Square en Triangle of Sadness. Met de laatste twee won de regisseur de Palme d’Or in Cannes, wat betekent dat hij een van een handvol filmmakers is die de onderscheiding twee keer heeft gewonnen.

Related posts