Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KORNEL MUNDRUCZO MAAKT BIOPIC OVER STALIN
KORNÉL MUNDRUCZÓ (c) IMDB Pro
Nieuws

KORNEL MUNDRUCZO MAAKT BIOPIC OVER STALIN 

Kornel Mundruczo (Pieces Of A Woman) gaat voor de regie van The Revolution According To Kamo, een biopic over de vriendschap tussen Simon Arshaki Ter-Petrosyan alias “Kamo” en zijn beste jeugdvriend “Soso”, die later Jozef Stalin zou worden. Mundrcuczo’s vaste medewerker Kata Weber heeft het originele scenario van Pawel Pawlikowski en Ben Hopkins bewerkt.

De Georgisch-talige film beslaat 30 jaar tussen 1891 en Kamo’s dood in 1922 en wordt beschreven als “een portret van de geboorte van ’s werelds meest moorddadige dictator door de ogen van zijn beste vriend, bondgenoot, toegewijde discipel en handlanger”. De twee groeiden samen op in het stadje Gori vlakbij Tbilisi. Stalin werd geboren in extreme armoede terwijl Kamo’s familie rijke kooplieden waren.

Mundruczo is momenteel in de VS voor de opnames van At the Sea met Amy Adams in de hoofdrol. Eerder regisseerde hij voor Apple de eerste vier afleveringen van The Crowded Room met Tom Holland in de hoofdrol. Zijn laatste speelfilm Pieces of A Woman won een Oscarnominatie voor hoofdrolspeelster Vanessa Kirby en zijn vorige zes speelfilms (White God, Jupiter’s Moon, Tender Son, Delta, Johanna en Evolution) waren allemaal te zien in secties op het filmfestival van Cannes.

Related posts