Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DONALD SUTHERLAND IS OVERLEDEN
DONALD SUTHERLAND in INVASION OF THE BODY SNATCHERS (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

DONALD SUTHERLAND IS OVERLEDEN 

Donald Sutherland is op 20 juni in Miami overleden. Hij werd 88 jaar. Donald is ook de vader Kiefer Sutherland.

Donald Sutherland, geboren op 17 juli 1935 in het Canadese Saint John heeft zo’n 200 film- en tv-credits verzameld in meer dan 60 jaar. Van gastrollen in afleveringen van series uit de jaren 60, zoals Suspense, The Avengers en Court Martial.

Zijn grote doorbraak in de filmwereld kwam met Robert Aldrich’s oorlogsdrama The Dirty Dozen uit 1967. Hij speelde Vernon Pinkley tegenover Lee Marvin, Ernest Borgnine, Charles Bronson, George Kennedy, Telly Savalas en anderen. Het was een hit in de bioscoop en blijft een belangrijke Amerikaanse oorlogsfilm.

Zijn volgende grote rol was die van kapitein Benjamin Franklin “Hawkeye” Pierce in Robert Altmans dramedy MASH uit 1970 over de Koreaanse oorlog. Sutherland deed daara een andere oorlogsfilm vol sterren, Kelly’s Heroes uit 1970, waarin hij Sgt. Oddball speelde naast Clint Eastwood.

Zijn grootste rol was in het misdaaddrama Klute van Alan J. Pakula uit 1971. Hij speelde met Jane Fonda als de New Yorkse detective John Klute, die wordt ingehuurd om een verdwenen directeur van een chemisch bedrijf te vinden. Fonda won haar eerste Oscar voor de rol en Andy Lewis en Dave Lewis werden genomineerd voor hun Originele Scenario. Daarna volgden massa’s titels zoals Don’t Look Now, Invasion Of The Body Snatchers, Eye Of The Needle en Hunger Games.

Related posts