Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MY DEMON LOVER
MY DEMON LOVER (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

MY DEMON LOVER 

My Demon Lover is ondertussen een obscure film geworden waar geen kat weet van heeft, maar in 1987 toch nog goed voor een bescheiden videohitje. Alles had te maken met hoofdrolspeler Scott Valentine, die tegenwoordig eveneens een nobele onbekende is geworden, maar in het begin van de jaren 80 vrij populair was als Nick Moore uit de hitserie Family Ties, waarin ook Michael J. Fox in zat. Blijkbaar was dat genoeg om Columbia Pictures over de streep te trekken, want hoewel qua acteertalent een paar trappen hoger, toch was er niemand die zijn tegenspeelster Michele Little kende, ook al had ze later een rol in Halloween III: Season of the Witch.

MY DEMON LOVER (c) The Movie Database (TMDB)
MY DEMON LOVER (c) The Movie Database (TMDB)

My Demon Lover is een horrorkomedie die aanvoelt als een misplaatste parodie op het weerwolfgegeven. Valentine speelt Kaz, die in een demon verandert wanneer hij zich opgewonden voelt. Op zich een leuk gegeven als horrorkomedie, maar regisseur Charlie Loventhal – My Demon Lover is zijn “bekendste” film – maakt er helaas een niet te bekijken zooitje van.

Al hadden we al lang de baanbrekende special effects van An American Werewolf In London gehad, toch zien de transformaties er hier niet uit. Dit soort onnozelheden konden in de jaren 80 nog wel net door de beugel, decennia later werkt het vermoeiend en allesbehalve uitnodigend – en verre van plezant – om er anderhalf uur mee opgescheept te zitten.

Om het allemaal nog eens nodeloos gecompliceerd te maken, verzon scenarist Leslie Ray ook nog eens het verhaal van de “mangler”, die in de stad op jonge vrouwen jaagt. Uiteindelijk is er niks in de film dat werkt. De humor is belegen en vooral is het een ongelooflijk gedateerde film die het allerslechtste van de eighties in zich heeft. Kortom, een absoluut te mijden gedrocht.


Genre: horrorkomedie
Jaar: 1987
Regisseur:  Charlie Loventhal
Cast: Scott Valentine, Michele Little, Robert Trebor, Gina Gallego, Alan Fudge, Calvert DeForest, Arnold Johnson
Land: USA
Speelduur: 88 minuten

Related posts