Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BOY KILLS WORLD
BOY KILLS WORLD (c) KFD
Uncategorized

BOY KILLS WORLD 

Soms oogt de verpakking net iets beter dan het resultaat. Dat is het minste wat je kan zeggen van Boy Kills World. De affiche ziet er immers uit als één van de titels die iedere genreliefhebber dit jaar moet gezien hebben. Toegegeven, voor filmfans die willen dat een film eruit ziet als een videogame, zal het misschien nog wat smullen worden, maar wie er een broertje aan dood heeft, zal zich helaas reeds na een tiental minuten hopeloos zitten ergeren.

Dankzij het geld van onder andere Sam Raimi mocht Moritz Mohr zijn debuut draaien dat overduidelijk mikt op het jonge publiek. Ten minste als die komen opdraven, want jullie recensent had de bioscoopzaal op de eerste draaidag helemaal voor zichzelf. Vreemd als je weet dat de hoofdrol vertolkt wordt door Bill Skarsgård, de Zweed die het horrorpubliek leerde kennen als Pennywise uit de It-franchise en hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog potten zal breken met zowel The Crow als Nosferatu.

Boy Kills World
BOY KILLS WORLD (c) KFD

Bill Skarsgård is de jongen die wereld moet doden, of beter gezegd de familie Van Der Koy, die geleid wordt door Hilda (Famke Janssen die er tegenwoordig uitziet als de frontvrouw van een gothrockband). Deze familie heeft ervoor gezorgd – hoe komen we nooit te weten – dat de mensheid een zeer triest bestaan heeft. De Van Der Koy’s kiezen voor het alom vertrouwde brood en spelen-principe. Ieder jaar wordt er een “opruiming” georganiseerd waarbij de rotte appels worden geëlimineerd. Tot de slachtoffers behoren het zusje en de moeder van de naamloze jongen (Skarsgård). Onze vriend zweert op wraak , maar eerst moet hij opgeleid worden door de sjamaan (Yayan Ruhian, die je misschien kent uit The Raid-films). De eerste vijftien minuten lijkt het dan ook een beetje alsof je zit te kijken naar Luke Skywalker, die wordt getraind door Yoda. Als de gevechtskunsten zijn aangeleerd, kan de wraak beginnen en voor heel wat kijkers helaas ook de verveling.

Omdat de tong uit de mond van de jongen is gerukt, zit je met een monotone voice-over opgescheept die verzorgd wordt door H. Jon Benjamin. Spannend wordt het nooit, wel knettergek en dat zowel in de positieve als negatieve zin. Je zit als kijker bijna middenin een videospel waarbij de gevechten op verschillende niveaus worden gespeeld en waarbij alles uit de kan wordt gehaald om de tegenstanders te doen sterven, zelfs als die zijn adamsappel is doorboord met een hamer.

Boy Kills World voelt wel aan als een frisse wind, helaas wordt het allemaal te infantiel in beeld gebracht met te kindse humor. Mega Mindy of The Super Mario Bros. Movie zijn nooit ver weg, maar gelukkig voor ons ook niet The Hunger Games of Tank Girl. Het is duidelijk dat aan iedere acteur gevraagd werd om zoveel mogelijk over the top te gaan tot op het moment dat het irritant wordt, met als triest hoogtepunt de Zuid-Afrikaanse Sharlto Copley. Het enige pluspunt uit de cast naast een leuke Famke Janssen is Bill Skarsgård die ondanks de rotzooi waarmee hij opgescheept zit toch niet ten kopje onder gaat. Straf! Boy Kills World zal zeker zijn fans hebben en wie weet wordt de film ooit wel nog eens cult onder de vorm “so bad it’s good” , hem aanraden doen we nu nog niet.


Genre: actie, komedie, martial arts
Jaar: 1987
Regisseur: Moritz Mohr
Cast: Bill Skarsgård, Jessica Rothe, Michelle Dockery, Brett Gelman, Isaiah Mustafa, Yayan Ruhian, Andrew Koji, Sharlto Copley, H. Jon Benjamin, Famke Janssen
Land: USA, Duitsland, Zuid-Afrika
Speelduur: 111 minuten

Related posts