Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DEADPOOL & WOLVERINE
DEADPOOL & WOLVERINE (c) TMDB
Bioscoop

DEADPOOL & WOLVERINE 

Let’s fucking go!

Deadpool & Wolverine brengt twee van de meest iconische personages uit de Marvel-wereld samen in een avontuur dat zowel hilarisch als meeslepend is. Wanneer Deadpool en Wolverine tegen hun zin worden samengebracht, ontvouwt zich een chaotische missie vol verrassingen doorheen the multiverse. Het duo moet samenwerken om een gemeenschappelijke vijand, de vergeten zus van Charles Xavier, te verslaan. Alleen zorgen hun botsende persoonlijkheden ervoor dat dit niet van een leien dakje loopt. Verwacht je dus aan een komische en dramatische rit.

Deadpool & Wolverine (C) The Movie Database (TMDB)

Hoewel het verhaal van de film flinterdun is, brengt Deadpool & Wolverine wel pure fan entertainment. De chemie tussen Ryan Reynolds en Hugh Jackman is onmiskenbaar en tilt de film naar een hoger niveau. Reynold’s kenmerkende sarcastische humor en Jackman’s norse en serieuze vertolking van Wolverine vormen een perfecte combinatie, waardoor de dynamiek tussen de twee hoofdpersonages zowel hilarisch als emotioneel geladen is. Ook Emma Corrin bewijst dat ze een doordachte slechterik kan zijn met haar personage Cassandra Nova. Moest er ooit een spin-off film komen over Casandra Nova en Charles Xavier, dan hopen wij dat Marvel opnieuw James McAvoy en Emma Corrin casten voor de rol. Niet alle rollen zijn jammer genoeg goed uitgeschreven. Zo brengt het personage van Mr Paradox, gespeeld door Pride & Prejudice acteur Matthew Macfadyen, weinig meerwaarde aan het verhaal en erger je aan bijna alle scènes waar hij in zit.

Deze keer geen Tim Miller of David Leitch in de regiestoel, maar wel Shawn Levy. Hij werkte eerder al met Reynolds samen in het even amusante Free Guy. Op gebied van humor en cameo’s zitten beide films dus zeker op dezelfde lijn. De regie van Levy zorgt ervoor dat de film een vlotte en onderhoudende rit is van begin tot eind. Levy weet de balans te vinden tussen actie en humor, en hij slaagt erin om de karakterontwikkeling van zowel Deadpool als Wolverine voldoende diepgang te geven. Het verhaal zelf is misschien niet het meest innovatieve in het superheldengenre, maar de kracht van de film ligt hem in de interacties en dialogen tussen de hoofdpersonages. Ook the fourth wall wordt meermaals gebroken in Deadpool & Wolverine en aangezien het Marvel’s eerste R-rated film is, mag je je aan heel scherpe humor verwachten.

Deadpool & Wolverine (C) The Movie Database (TMDB)

Visueel gezien stelt de film ook niet teleur. De special effects zijn van hoge kwaliteit en de cinematografie zorgt ervoor dat zowel de actiescènes als de meer intieme momenten indrukwekkend in beeld worden gebracht. Ook de 3D is heel netjes verzorgd, als je van plan bent om hem in 3D te gaan bekijken natuurlijk. Daarnaast past de soundtrack, die een mix is van epische muziek en goed gekozen popsongs, perfect bij de toon van de film.

Deadpool & Wolverine is een must-see voor fans van superheldenfilms, en vooral voor degenen die hebben genoten van de eerdere solo-uitstapjes van deze twee iconische personages. Het is een film die zowel actie als humor in overvloed biedt, maar met een dun verhaal. Met sterke prestaties van Reynolds en Jackman. Ondanks een enigszins voorspelbaar plot, maakt de chemie tussen de hoofdrolspelers en de slimme regie het tot een uiterst vermakelijke ervaring. Bereid je voor op een wilde rit vol gelach, opwinding, een goede dosis nostalgie én Marvel Jezus!


Genre: actie, avontuur, komedie
Jaar: 2024
Regie: Shawn Levy
Cast: Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Emma Corrin
Land van Oorsprong: USA
Speelduur: 128 minuten

Related posts