Subscribe Now
Trending News

Blog Post

JACKPOT!
JACKPOT! (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

JACKPOT! 

Dat films bekijken niet altijd een pretje is en gewoon pure tijdverspilling kan zijn, werd de afgelopen weken nog maar eens pijnlijk bewezen. Zo konden we ons niet inbeelden dat er ook maar één iemand zat te wachten op Eli Roths Borderlands en klasseerden we de puinhoop onder ingekleed studiobraaksel. Hetzelfde kan gezegd worden over Jackpot!, het nieuwste MGM-vehikel waarmee Prime Video nieuwe hartjes hoopt te veroveren.

We hadden het op voorhand moeten weten, de man achter de camera is namelijk Paul Feig die vaak samenwerkte met Melissa McCarthy en ons eerder op wansmakelijke troep als The Heat, Spy, de vrouwelijke Ghostbusters en Last Christmas “trakteerde”. Een cineast – als je dat woord al kan gebruiken – die niet vies is van de nodige poep- en plashumor en daar zit deze Jackpot! vol van.

JACKPOT! (c) The Movie Database (TMDB)
JACKPOT! (c) The Movie Database (TMDB)

Rob Yescombe, die het krakkemikkige script van dit gedrocht bedacht, heeft maar een sombere kijk op de toekomst van Los Angeles. De filmstad heeft in 2026 net een Grote Depressie achter de rug. Om het gepeupel de nodige brood en spelen te bezorgen, wordt er via de Grote Loterij van Californië een nieuwe activiteit bedacht. Je kan miljoenen dollars rijker worden als je het winnende lot in handen hebt. Het enige nadeel is wel dat de geluksvogel er moet inslagen om te overleven tot zonsondergang. Wie erin slaagt om de winnaar te doden, krijgt immers het gewonnen geld. Alles is toegelaten, behalve wapens. Een situatie die ons veel aan het onderschatte Vincent Doit Mourir deed denken. In die zin dat de pineut van Jackpot! eveneens een hele stad achter zich krijgt. Het grote verschil is dat de film van Stéphan Castang spannend en humoristisch is, de draak van Paul Feig is dat helaas geen seconde.

Feig gaf de hoofdrol van bofkont slash gedupeerde aan Awkwafina. Voor wie het hoort donderen in het bekende Keulen, de actrice die er in haar eentje voor zorgde dat Renfield met Nicolas Cage de dieperik inging en ook al te zien was in Crazy Rich Asians. Slapstickgeweld dat reeds na een tiental minuten aardig op de zenuwen werkt en afgewisseld wordt met gênante humor die het moet hebben van sluitspieren of natte scheten.

Ook met haar tegenspeler, John Cena, schiet je geen meter op. De gewezen worstelaar weet wel hoe zichzelf te relativeren, wat hem siert. Helaas is hij ook een belabberde acteur en krijg je meermaals het gevoel dat beefcakes als Jason Momoa of Dwayne Johnson betere acteurs zijn. Als je met dat soort gedachten opgezadeld zit, ben je jammer genoeg verkeerd bezig. Om het allemaal nog meer beschamend te maken, moeten de twee het opnemen tegen Louis Lewis (Simu Liu): het soort slechterik zoals ze alleen maar in de James Bond-films met Roger Moore bestonden en waarvan je hoopte dat ze nooit nog een scenario zouden halen. Kortom, de kans dat Jackpot! één van de slechtste films van dit jaar is geworden, is aanzienlijk groot.


Genre: actie, komedie
Jaar: 2024
Regisseur: Paul Feig
Cast: Awkwafina, John Cena, Ayden Mayeri, Donald Elise Watkins, Sam Asghari, Simu Liu
Land: USA
Speelduur: 107 minuten

Related posts