Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Isabelle Huppert deelt in Venetië haar zorgen over de “zeer zwakke” staat van de hedendaagse cinema
ISABELLE HUPPERT in AMOUR (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Isabelle Huppert deelt in Venetië haar zorgen over de “zeer zwakke” staat van de hedendaagse cinema 

Isabelle Huppert, die dit jaar voorzitter is van de jury van het Filmfestival van Venetië, werd vergezeld door haar panelleden toen artistiek directeur Alberto Barbera de openingspersconferentie gaf voor de 81e editie van het evenement. De sessie van vanochtend was kort maar serieus, met veel juryleden die spraken over hun zorgen over de staat van de hedendaagse cinema.

“Ik maak me zorgen over de dingen waar iedereen zich zorgen over maakt. Ervoor zorgen dat cinema blijft leven omdat die nu erg zwak is,” zei Huppert tijdens de sessie. “Het is heel moeilijk om een film te maken. Een film is niet alleen een individuele inspanning. Het is echt iets wat we aan de wereld leveren. Ik maak me dus zorgen of onze wereld nog wel een band zal hebben met de mensen. Daarom is het filmfestival van Venetië noodzakelijk. En daarom ben ik zo blij om hier te zijn.”

Huppert’s zorgen werden gesteund door de Amerikaanse filmmaker Debra Granik (Winter’s Bone), die voorzitter is van de Venice Horizons jury, en zei dat ze “opgelucht” was dat Huppert de “olifant in de kamer” aankaartte.

“We begrijpen dat de verschillende generaties dit [festival] nodig hebben om de verhalen te blijven vertellen die niet aan bod komen in de mainstream. Festivals zijn nu misschien festivals van verzet. Tegen de stroom in gaan.”

De nieuwste editie van ’s werelds oudste filmfestival begint vanavond met de wereldpremière van Tim Burton’s Beetlejuice.

In de competitie zijn onder meer Todd Phillips’ Joker: Folie à Deux, Pablo Larrain’s Maria, Luca Guadagnino’s verfilming van William S Burroughs’s Queer met Daniel Craig en Pedro Almodovar’s Engelstalige speelfilmdebuut The Room Next Door.

Related posts