Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SHOTGUN WEDDING
SHOTGUN WEDDING (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

SHOTGUN WEDDING 


Fans van Jennifer Lopez hebben niet echt reden tot klagen. Op relatief korte termijn was hun idool in twee films op de streamingdiensten te zien. Enerzijds is er het te mijden actievehikel The Mother op Netflix en op Amazon Prime is er de komedie Shotgun Wedding die via Lionsgate eventjes in de Amerikaanse bioscopen te zien was.

De titel zegt het al. Na haar rol in Marry Me vertolkt de latino alweer een vrouw die in het huwelijksbootje wil stappen. Alleen loopt alles mis. Van romantiek met de aanstaande bruid Tom (Josh Duhamel) is er maar weinig sprake, want het eilandje op de Filippijnen dat de twee voor hun feestje hebben afgehuurd wordt overmeesterd door een bende piraten.

Shotgun Wedding is dan wel geen Kapringen of Captain Phillips, toch is dit kolderiek piratenverhaal best genietbaar als de filmkeuze van de avond gaat voor een titel waar je al eens om kan lachen en het brein een gezellig dutje kan doen.

JENNIFER LOPEZ
JENNIFER LOPEZ in SHOTGUN WEDDING (c) The Movie Database (TMDB)


Her en der lees je vergelijkingen met de eightieshit Romancing The Stone, maar dat is net iets te veel eer. Naast het gekibbel tussen de twee liefdesduifjes, is er inderdaad ook wel plaats voor wat burlesk actievertier. Niet dat het spannend wordt, maar het wordt wel perfect in scène gezet door stuntcoordinator Lee Morrison die dat ook deed bij de Daniel Craig-Bondfilms.

De regie is van Jason Moore die naast Broadway-ervaring, ook de regisseur was van de eerste twee Pitch Perfect-films. Dat verklaart misschien waarom er net iets te veel gezongen wordt in deze actiekomedie waarin Jennifer Lopez toont dat ze nog steeds het perfecte gezicht is voor een romcom.

Haar tegenspeler – de groomzilla – werd na veel omwegen Josh Duhamel. Eerst waren de opnames gestart met Armie Hammer maar toen die in 2021 werd beschuldigd van verkrachting en geweld (en recentelijk wegens onvoldoende bewijslast vrijgesproken werd) zou Ryan Reynolds de hoofdrol spelen. Hij werd uiteindelijk vervangen door Josh Duhamel, die na de Transformers-films eindelijk nog eens in een “grote” film te zien is.

Duhamel doet het goed, net als de genodigden van het trouwfeest die uit een hele reeks bekende koppen bestaat zoals Lenny Kravitz (die toch maar beter voor het podium kiest), een bij momenten grappige en dan weer irritante Jennifer Coolidge, Cheech Marin die altijd leuk is om te zien en Sonia Braga. De vrij onbekende Callie Hernandez steelt dan weer de show als de “naam die je moet onthouden” wiens haar carrière begon met een heel klein rolletje in La La Land.

Shotgun Wedding is verre van goede cinema, zelfs cinema die alle platgetreden sjablonen bovenhaalt, maar vervelen doet het nooit en is best wel te pruimen. Hadden we dat maar over The Mother kunnen schrijven…


REGIE: Jason Moore
CAST : Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Lenny Kravitz, Jennifer Coolidge, Sonia Braga, Cheech Marin, Steve Coulter, D’Arcy Carden, Callie Hernandez
JAAR:  2022
LAND : USA
GENRE : Actie, Komedie

Related posts