Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE FLASH
THE FLASH (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

THE FLASH 


Barry Allen, alias The Flash, reist terug in de tijd om de dood van zijn moeder te voorkomen. Hierdoor komt hij in een alternatief universum terecht, waarin de superhelden niet zijn zoals hij gewend is. Barry roept de hulp in van zijn jongere zelf, een oudere Batman en Supergirl om deze wereld te redden van de bekende generaal Zod. In de hoop om zo terug te keren naar zijn universum.

De eerste solofilm van The Flash voelt niet bepaald aan als een Flash-film. Wel is het een prachtige hommage aan de DC-films van de afgelopen decennia, de meta-geeks onder ons zal dit dus een waar festijn vinden. Bereid je dus voor om twee uur lang geëntertaind te worden.

THE FLASH
THE FLASH (c) The Movie Database (TMDB)


Het verhaal van de film voelt aan als een copycat van Marvel’s No Way Home. Dit zorgt voor heel wat coole cameos en een flashy multiverse dat smaakt naar spaghetti, maar zal nooit zo goed zijn als No Way Home. Wat op zich helemaal niet erg is. Het bewijst dat DC ook klaar is om hun zicht op de multiverse in kaart te brengen en opent de deur naar heel veel opportuniteiten. James Gunn kan zich dus helemaal uitleven de komende jaren.

Voor een superheld te spelen is Ezra Miller de afgelopen maanden niet al te positief in het nieuws verschenen. Na verschillende aanklachten van overmatig drankgebruik, misbruik van vrouwen en zelfs inbraak hebben Warner en DC besloten om The Flash toch uit te brengen. Miller heeft dan ook besloten om niet aanwezig te zijn op de perstour.  Zo wil hij alle focus op de film houden en niet op de commotie die momenteel boven zijn hoofd hangt.

Ondertussen heeft hij ook zijn excuses aangeboden voor zijn daden en professionele hulp gezocht. Dat gezegd zijnde moeten we toegeven dat Ezra Miller schittert in de rol van Barry Allen en belichaamt perfect de humor, charme en kwetsbaarheid van het personage. Miller’s vertolking vangt de essentie van de Flash en levert een prestatie die zowel charismatisch als herkenbaar is.

THE FLASH
THE FLASH (c) The Movie Database (TMDB)


De film krijgt pas echt een nostalgisch effect van zodra Michael Keaton op het toneel verschijnt. Althans van zodra hij zich omkleedt tot Batman. Gevolgd door zijn iconische zin, Danny Elfman’s The Batman Theme, een rondleiding in de Batcave en het terugzien van de legendarische Batmobile. Je waant je spontaan weer even in een Tim Burton-film. Ook deze keer bewijst Keaton waarom hij een van de betere Batman’s is geweest en vergeet je al snel dat je eigenlijk naar een film over The Flash aan het kijken bent. De vrijwel onbekende Sasha Calle doet niet onder voor sterren als Miller en Keaton en bewijst dat ze een degelijke prestatie als Supergirl kan brengen.

De regie valt onder Andy Muschietti. Met The Flash brengt hij zijn eerste superheldenfilm. Hij maakte eerder de twee eerste delen van It alsook de horrorfilm Mama. Dat hij een staaltje horrorfilms kon regisseren wisten we uiteraard al. Nu toont hij aan dat hij ook sterk in zijn schoenen staat voor het maken van een superheldenfilm, zelfs al is de CGI niet altijd even geloofwaardig. Zoals vaak het geval is, zijn de standalone films van DC echt wel blockbuster-waardig. Denk maar aan Aquaman en Wonder Woman, enfin de eerste dan toch. The Flash mag zeker aan dit rijtje toegevoegd worden.

THE FLASH
THE FLASH (c) The Movie Database (TMDB)


Met The Flash opent Warner officieel de blockbuster-zomer van 2023. Verwacht je aan een flitsende actiefilm die het voornamelijk moet doen met zijn vele coole cameos. Uiteraard met de nodige humor en een degelijke soundtrack. Michael Keaton terugzien als Batman is één van de hoogtepunten van de film, maar vergeet niet dat het in de eerste plaats toch een Flash-film is, waarin Ezra Miller bewijst dat hij ondanks alles toch een straffe acteur is.


GENRE:  avontuur, superhelden
JAAR: 2023
REGISSEUR: Andy Muschietti
CAST: Ezra Miller, Sasha Calle, Michael Shannon, Ron Livingston, Maribel Verdú, Kiersey Clemons, Antje Traue, Michael Keaton
LAND: USA

Related posts