Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Barbie en Oppenheimer laten de bioscopen vollopen
MARGOT ROBBIE in BARBIE (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Barbie en Oppenheimer laten de bioscopen vollopen 

Het is geleden sinds het openingsweekend van Avengers: Endgame dat de bioscopen een kaskrakersweekend gehad dat zo goed liep als nu. Het is te danken aan Warner Bros.’s Barbie en Universal’s Oppenheimer , want zij zijn de eerste films die allebei een opening van meer dan 80 miljoen dollar in hetzelfde weekend hebben.

Samen met Mission: Impossible – Dead Reckoning en in de US ook Sound of Freedom zijn de totale box office-cijfers voor het weekend naar meer dan 300 miljoen dollar in Noord-Amerika geklommen. Het is het op drie na hoogste totale weekend ooit in de box office geschiedenis en de enige weekenden die dit overtroffen zijn de openingsweekenden van Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War en Star Wars: The Force Awakens.

Na het slecht presteren van verschillende DC-films in de afgelopen 12 maanden, heeft Warner Bros. Barbie naar een opening van 155 miljoen dollar geloodst, wat in de top 5 staat van de hoogste openingen ooit . Het record voor Warner staat op 169,1 miljoen dollar van Harry Potter and the Deathly Hallows Part II in 2011.

Barbie bezorgt Greta Gerwig nu ook het hoogste openingsweekend voor een film die geregisseerd werddoor een vrouw, want het overtreft de 153 miljoen dollar-opening van Anna Boden’s Captain Marvel in 2019.

Hoewel Oppenheimer niet zo hoog scoort als Barbie, is de uitstekende opening van 80,5 miljoen dollar bemoedigend voor iedereen in Hollywood die hoopt dat er nog steeds een plaats is in de bioscoop voor auteurscinema.

Bron: The Wrap

Related posts