Subscribe Now
Trending News

Blog Post

All of Us Strangers triomfeert bij de British Independent Film Awards
ALL OF US STRANGERS (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

All of Us Strangers triomfeert bij de British Independent Film Awards 

All of Us Strangers van Andrew Haigh won als beste Britse onafhankelijke film, beste regisseur, beste scenario en een gedeelde prijs voor beste ondersteunende acteur bij de British Independent Film Awards die zondagavond in Londen werden gehouden.

Als we daar ook nog eens de onderscheidingen voor Beste Cinematografie, Beste Muzieksupervisie en Beste Montage bij optellen dan eindigde de film met zeven BIFA-overwinningen.

De nieuwste film van Haigh – de regisseur achter veelgeprezen films als Weekend en 45 Years kreeg veel lof na zijn première in Telluride en vertoningen op Black Nights in Londen, Cork en Tallinn. Deze BIFA-overwinning zou All of Us Strangers tot een serieuze kanshebber voor het prijzenseizoen moeten maken, vooral bij de komende BAFTA’s.

Een andere populaire winnaar op de BIFA’s was How to Have Sex van Molly Manning Walker. De film – die dit jaar in première ging in Un Certain Regard in Cannes – kreeg de Beste Hoofdrol voor Mia McKenna-Bruce en Beste Bijrol (gedeeld met Paul Mescal’s rol in All of Us Strangers) voor Shaun Thomas. De internationale prijs ging naar de Palme d’Or-winnende Anatomy of a Fall van Justine Triet.

MOLLY MANNING WALKER
MOLLY MANNING WALKER (‘c) BART BAEVEGEMS


De British Independent Film Awards werden in 1998 in het leven geroepen en zijn een belangrijk onderdeel geworden van zowel de Britse als de internationale filmwereld. Ze geven niet alleen een indicatie van de films die populair zouden kunnen worden tijdens het prijzenseizoen, maar geven ook inzicht in de regisseurs die de komende jaren een hoeksteen van de Britse industrie zullen worden.

Related posts